Темата за възможността за отзоваване на тримата беше въведена още

...
Темата за възможността за отзоваване на тримата беше въведена още
Коментари Харесай

Кирилов: Не правим закон заради отзоваването на Лозан Панов

" Темата за опцията за отзоваване на тримата беше въведена още преди две години. Критиците желаеха уточняване за режима на отговорността им. И точно това желая да употребявам, а не отзоваване или преустановяване на мандата. Търсим кардинални решения. Този режим не се основава за Лозан Панов. Той има политическо говорене, което съгласно мен е несъвместимо ", сподели правосъдният министър Данаил Кирилов.в предаването " Беновска пита " по Канал 3 по отношение на опцията за отзоваване на основния прокурор и ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд. Тази цел юристът от ГЕРБ си сложи при поемането на овакантения от Цецка Цачева пост.

" Не би следвало да се оставя подозрение е, че каквито и промени да се предложат, те могат да обиден независимостта на институцията – прокуратура, Върховен административен съд, Върховен касационен съд ", увери Кирилов.

" Проблемът е по какъв начин основният прокурор ще го проверява различен прокурор. Или по какъв начин основният арбитър ще го съди различен прокурор. Затова е признато, че те би трябвало да равни. Имаме проучване на европейските правосъдни системи. Те не стигат до тази параноичност като при нас. Отново сме пионери в това ", съобщи Кирилов.

" Следващата крачка е да стартираме публичното разискване. По закон би трябвало да е два месеца и ще създадем по този начин, че дебатите да са интензивни. Според мен ще се оправим до края на юли месец ", разгласи министърът по отношение на плана за закон, съгласно който да могат да бъдат отзовавани тримата огромни.

" Въпросът за мен е дали имаме идентична цел с Лозан Панов за промяна в правосъдната система. Моята цел е доверие, за неговата не знам ", сподели още Данаил Кирилов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР