Темата за Северна Корея продължава да е една от водещите

...
Темата за Северна Корея продължава да е една от водещите
Коментари Харесай

Британски вестник: Сеул моли Путин да помогне да бъде укротена Северна Корея

Темата за Северна Корея продължава да е една от водещите за английския щемпел. На вчерашния си диалог във Владивосток южнокорейският президент Мун Дже Ин е помолил съветския си сътрудник Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила да помогне да бъде "укротена " Северна Корея, написа в. "Гардиън ", като цитира южнокорейски медии. Според президента Мун има заплаха обстановката на Корейския полуостров да стане неконтролируема.


Японското министерство на защитата заяви, че е трансформирало оценката си за мощността на взривената в неделя бомба на 160 килотона - близо 10 пъти повече от хвърлената над Хирошима.

Путин съобщи, че счита налагането на още наказания на Пхенян за безрезултатно. Китай също е срещу наказателни ограничения като желаното от Съединени американски щати и Англия петролно ембарго. Те могат да провокират задоволително огромна вътрешнополитическа рецесия, да се стигне до рухване на режима на Ким Чен Ун и това да ликвидира ролята му на буфер сред Китай и Южна Корея, където са ситуирани американски сили.

Очаква се японският министър председател Шиндзо Абе да разиска въпроса за глобите с Путин на днешната им среща във Владивосток. На срещата си с съветския водач във Владивосток Мун Дже Ин е декларирал, че спирането на доставките на нефт за Пхенян е неизбежно и е призовал Путин да поддържа препоръчаната резолюция, оповестява английският в. "Телеграф " в публикация под същото заглавие, като това на в. "Гардиън ". Руският президент е дал отговор, че това ще попречи на работата на севернокорейски лечебни заведения.

"Севернокорейците ще ядат трева, само че няма да се откажат от нуклеарната стратегия, в случай че не се усещат сигурни ", предизвести малко по-рано Путин, чиято страна изнася за Северна Корея 40 000 тона нефт всяко тримесечие. Пхенян получава множеството от потребления нефт от Китай, отбелязва в. "Телеграф ".

Международният метод към Северна Корея, основаващ се на наказания, беше сполучлив, декларира адмирал Скот Суифт, командващ Тихоокеанския флот на Съединени американски щати, представен от в. "Вашингтон пост ". "Казвам, че е сполучлив, тъй като не сме във война ", акцентира той. Според анализатори, представени от американското издание, глобите нито са трансформирали оценката на Ким Чен Ун за обстановката, нито са довели до изолираност на режима. След нуклеарния опит в неделя Съединени американски щати, Южна Корея и Япония се борят в Организация на обединените нации за налагане на допустимо най-силни наказания против Северна Корея, само че Китай и Русия, които имат право на несъгласие в Съвета за сигурност, избират договарянията, написа изданието.

Адмирал Суифт обаче съобщи, че фокусирането върху наказания и дипломатическо решение, е въпреки всичко мотив за оптимизъм, отбелязва в. "Вашингтон пост ". "Докато не считаме военните принадлежности за единствен вид, това е триумф ", акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР