Темата за предателството между двама влюбени е изключително болезнена. Затова и

...
Темата за предателството между двама влюбени е изключително болезнена.
Затова и
Коментари Харесай

Една малко позната причина за мъжката изневяра

Темата за измяната сред двама влюбени е извънредно мъчителна.

Затова и толкоз доста психолози се занимават с тематиката за изневярата и това какво тласка един човек към нея. Първото нещо, което всички би трябвало да разберем за изневярата, е доста значимо – излъганият не носи виновност. Каквито и проблеми да има във връзката, каквото и да липсва сред сътрудниците, ултимативно решението дали да изневериш, или да дадеш всичко от себе си да поправиш връзката, си е персонална отговорност и на мъжа, и на дамата.

Причина да измамиш половинката си може да стане някакъв забранен проблем сред вас. Може сексът да е останал в предишното, може мъжът да не усеща поддръжката на дамата до себе си, може кавгите да са довели до отчуждение.

Много постоянно изневярата е просто тактика за бягство. Когато мъжът вътрешно е убеден, че връзките са обречени и са на привършване, той може да употребява една неразрешена случка като нещо, което да форсира раздялата и в това време да му помогне да поеме удара.

Но от време на време мъжът изневерява, даже когато всичко във връзката е наред и когато обича партньорката си.

И първичният нагон не е повода за това. Причина може да стане неговото възприятие за непълноценност и за обърканост, ниското му самочувствие и загубата на религия в себе си.

Кои дами се съвземат по-бързо след разлъка

Тогава той се възползва от най-голямото предимство на непознатата жена – тя не го познава! Не познава слабостите му и страховете му, за разлика от вас. В нейните очи той може да се огледа като бял лист. Може да изживее една фикция за самия себе си, която да му послужи като бягство от неувереността.

Мъжът изневерява, с цел да се види в недействителен облик през нейните очи.

Той е престанал да харесва себе си, може би даже е изяждан от възприятие за виновност. Може би въобще не е престанал да обича вас – той е престанал да обича себе си. И даже не се харесва.

Такъв мъж демонстрира цялостна липса на зрялост и героизъм, като се поддава на изкушението на другата жена и нейния почтен взор към личната му личност. Ако решите да му дадете втори късмет, би трябвало и двамата да сте сигурни, че е осъзнал пределно ясно казуса си. И че не се пробва да трансферира даже част от отговорността. В противоположен случай, по-добре продължете пътя си сама.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР