Темата за отношенията между Булгаргаз и ТЕЦ Варна отново бе

...
Темата за отношенията между Булгаргаз и ТЕЦ Варна отново бе
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Булгаргаз не полага усилия да събере дължимото си от ТЕЦ Варна

Темата за връзките сред Булгаргаз и Топлоелектрическа централа " Варна " още веднъж бе повдигната през днешния ден от политически лидер край морето.

Булгаргаз непрестанно се оплаква че няма пари, няма ликвидност. Същевременно Топлоелектрическа централа Варна му дължи 37 млн. лв., само че Булгаргаз не поставя задоволително старания, с цел да си събере парите. Това съобщи във Варна депутатът от Продължаваме промяната Даниел Лорер, оповестяват от пресцентъра на партията.

Продължаваме Промяната към този момент подаде сигнал в ДАНС по отношение на волна или неволна немарливост от страна на Булгаргаз и несъбирането на 37 милиона на Топлоелектрическа централа Варна.

В началото на 2022 година Булгаргаз е изпратил сметка на Топлоелектрическа централа Варна за 37 млн. лв., което обвързване ТЕЦ-ът признава, само че не заплаща. След това е подадена и искова молба. Вместо обаче Булгаргаз бързо да осъди Топлоелектрическа централа Варна и да си прибере парите, решавайки казуса с ликвидността, той по необясними аргументи протаква делото. Подобни дейности не могат да бъдат разумно обяснени, посочи Лорер, написа novini.bg.

Депутатът засегна и тематиката за Пловдивския панаир. По думите му през 2016 година страната е подарила на Община Варна 16.3 млн. акции в Международен панаир Пловдив. Той уточни, че през 2017 година ГЕРБ е задължил своите общински съветници в Общински съвет Варна да одобряват решение, с което да задължат кмета на Варна да върне акциите на страната. Няколко месеца по-късно се оказва, че в действителност кметът бездейства и не подхваща никакви дейности за прехвърлянето на акциите, добави депутатът.

Според него В тази ситуация ОбС Варна е трябвало да потърси своите права и да помоли съда да принуди кмета да трансферира акциите. През годините Портних, Гергов, общинските съветници на ГЕРБ и всички други участници в договорката хем тушират публичното напрежение, хем реализират изначалната си цел - да извършат една скрита приватизация на извънредно скъпото сдружение, сподели още Лорер.

По време на срещата проведена от Продължаваме промяната бяха дискутирани и други тематики като бюджета на община Варна и придобиването на така наречен " дупка " за 43 милиона лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР