Темата за края на света - ще има ли изобщо

...
Темата за края на света - ще има ли изобщо
Коментари Харесай

Звездата на смъртта: Учени издадоха как ще приключи животът на Земята

Темата за края на света - ще има ли въобще подобен и в случай че да, по какъв начин и по кое време ще настъпи той, е настояща откогато човечеството съществува. Почти всички учени настояват, че завършек на живота на Земята ще има, само че и би трябвало да се означи, че има доста и все разнообразни теории по въпроса. 

Някои от тях включват конфликт с комета, друга планета или някакво огромно галактическо тяло, след което ще настъпи загуба на О2. А известна ли ви е теорията, че нашата планета може да бъде погълната от Слънцето? Тя звучи много правдоподобно.

Астрономи от Масачузетския софтуерен институт, Харвардския университет, Калифорнийския софтуерен център и други научни центрове са разкрили звезда, която може да гълтам планети. Умиращата звезда се е уголемила и погълнала планета с размерите на Юпитер. Тя е била в последната фаза от живота си - на червен колос, която може да продължи до 100 хиляди години. 

 апокалипсис

" Събития, свързани с поглъщането на Земята са предсказани доста десетилетия обратно, само че истината е, че до момента не сме виждали звездата да гълтам планета ", споделя Кишалай Де, астроном в Масачузетския софтуерен институт в Кеймбридж.

В допълнение към това, учените настояват, че множеството от междинните по величина звезди в нашата вселена също доближават етапа " червен колос ". Експертите предизвестяват, че до 5 милиона години (звучи успокояващо, нали?) Слънцето, което е в края на живота си, също ще се трансформира в умираща звезда и най-вероятно ще стартира да гълтам други планети. Диаметърът на Слънцето ще се усили съвсем до 100 пъти, а по време на растежа си се чака да погълне Венера, Меркурий и Земята.

 апокалипсис

Засега обаче можем да си отдъхнем, тъй като както преди няколко реда установихме, този миг е надалеч във времето. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР