Темата за бъдещето на Гребната база отново влезе в полезрението

...
Темата за бъдещето на Гребната база отново влезе в полезрението
Коментари Харесай

Съветник: Да дадем Гребната на концесия и после някой да ни чарджи с 2 лева за каране на колело

Темата за бъдещето на Гребната база още веднъж влезе в полезрението на публичното внимание с запитване от общинския консултант Георги Величков от " Ние, жителите " през седмицата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Величков напомни, че Гребната база е включена в Плана за интегрирано развиване на общината (ПИРО) и попита дали ще бъде извадена оттова и препоръчана за развиване по различен метод. 

" В момента община Пловдив желае да даде Гребната база на концесия. Утре-вдругиден някой човек, без значение кой, може да желае на вашите деца такса, с цел да карат колела, да тичат, да посещават бъдещия зоопарк, който по този начин го чакаме към този момент не знам какъв брой години " - означи общественикът.

Величков, който е член на непрекъснатата комисия по екология към Общинския съвет, изрази вяра, че ще бъде проведена полемика какъв брой декара гори ще се изсекат, с цел да се направи Втори гребен канал. Смята, че би трябвало да се изиска мнение на специалисти и хора с знания, които да обяснят какви ще са изгодите и вредите да се построи нова екосистема, като в това време се унищожи функционираща остаряла. 

" Като някогашен състезател, на мен ми е ясно, че един Втори гребен канал би бил доста сполучлив за българския спорт, за българското гребане, само че въпреки това, би трябвало да разгледаме обстановката от всички съставни елементи " - акцентира Величков. Припомни за митинга против даването на Гребната база на концесия и за несполучливия опит да се даде някогашния

" Да дадем Гребната база за 100-200 лв. и след това той да ни " чарджи " с 2 лв. за каране на колелата? Събраха се към 6000 подписа и в бяха импортирани в община Пловдив " - сподели съветникът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР