Темата Цанков камък цели да отвлече вниманието от кражбите и

...
Темата Цанков камък цели да отвлече вниманието от кражбите и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Темата Цанков камък цели да отвлече вниманието от кражбите и скандалите при управляващите

Темата " Цанков камък " цели да отвлече вниманието от кражбите и свадите при ръководещите. По-съществената обаче причина е нашето предложение за антикорупционен закон, тъй като то явно плаши ръководещите. Той събира от ден на ден утвърждение и за държавното управление е ясно, че в случай че предлагането ни бъде признато, в действителност ще има борба и битка с корупцията. За това ръководещите хвърлят димки, тъй като не може корумпирани да се борят с корупция.
Това съобщи в ефира на bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Според нея първото държавно управление на Бойко Борисов също би трябвало да си понесе отговорността за " Цанков камък ".
" Те го приключват през 2010 година. Ние желаеме цялата истина по случая да се разкрие до край и нищо да не се потулва. Аз не съм експерт по язовири и не мога да кажа дали това е басейн за 1 милиарда лв.. Управляващите се скриха последните 5 дни. Хвърлиха димката и изчезнаха, уплашиха се. Този случай не би трябвало да остава по този начин. Всичко би трябвало да излезе нескрито и казусът да се разплете до край. Който е отговорен, в случай че има отговорен, би трябвало да си понесе отговорността. Ние желаеме правдивост ", безапелационна беше Нинова.
Нинова удостовери, че ще съди всички, които свързват името й и това на Българска социалистическа партия с корупция към „ Цанков камък " и няма желание да се отхвърля от сходни дейности в случай че се наложи.
Тя разяснява и изявлението от 22 август на Цветан Цветанов по отношение на показания от нея документ от прокуратурата за това обвързвана ли е по някакъв метод с плана и обвиняването, че е излъгала, че отговорът е от основния прокурор.
" Подписът на наблюдаващия прокурор в документа не е премахнат, с цел да се излъже, че документа е изпратен от основния прокурор, ами поради Закона за отбрана на персоналните данни и възбраната сходни документи да се изкарват обществено с име и автограф. Би трябвало един някогашен министър на вътрешните работи да знае сходни неща ", изясни Нинова.
Според нея първите 100 дни на държавното управление са " меко казано злополука. Това са месеци на кавги, обири и далавери. Правителството ръководи 100 дни без стратегия. Тези хора отвориха война сред институциите. Натрупаха напрежение в обществото и станахме очевидци на няколко митинга - на служителите на реда, на майките на деца с увреждания и редица други. Това са обстоятелствата ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР