Темата със съдебната реформа става по-интензивна в края на всеки

...
Темата със съдебната реформа става по-интензивна в края на всеки
Коментари Харесай

Марин Маринов, ГЕРБ: Необходима е промяна на Конституцията, ако искаме реална съдебна реформа

„ Темата със правосъдната промяна става по-интензивна в края на всеки парламент. Има политически субекти, които избират правосъдната промяна да не бъде приключена. Ние сме " за " и имаме волята да работим за правосъдна промяна, с цел да вземем  " дъвката ", която употребяват в предизборните си акции. Според мен според от политическата конфигурация в идващия парламент, би следвало да мислим за смяна в Конституцията, с цел да можем да създадем действителни промени. “

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Марин Маринов, народен представител от ГЕРБ-СДС във връзка последните законодателни промени, свързани с правораздаването.

 

20% от цената на изнесеното оръжие за Украйна представлява комисионна. От 5 милиарда лева сами може да си извършите сметката посредниците какво са взели. Къде отиват тези пари не е ясно.

" Демократична България " и " Продължаваме промяната " бяха подготвени за избори от първия работен ден на Народното събрание. Те не желаеха да има болшинство и да има работещ парламент.

Темата със съдебната реформа става по-интензивна в края на всеки парламент. Има политически субекти, които избират правосъдната промяна да не бъде приключена.

Това са наши потенциални партньори и съперници. Ние сме " за " и имаме волята да работим за правосъдна промяна, с цел да вземем  " дъвката ", която употребяват в предизборните си акции. Според мен според от политическата конфигурация в идващия парламент, би следвало да мислим за смяна в Конституцията, с цел да можем да създадем действителни промени.

Нашите опасения са, че моментните предложения за правосъдна реформа ще бъдат отменени от Конституционния съд, в случай че бъдат признати. Надявам се, че партиите, които ги оферират не са наясно с това, тъй като, в случай че са тогава тя би стигнала до задънена улица.

Наш естествен партньор в този парламент е " Демократична България ". Не стигнахме до действителни диалози за кабинет с тях обаче. Мое мнение е,че в идващия парламент би трябвало да търсим по-широк консенсус. Виждаме, че малко по малко нашите политически опоненти узряват за това, че би трябвало да има работещо държавно управление.

Не слагаме червени линии за разлика от други политически партии. След изборите сме подготвени да говорим с всеки. Убеден съм, че следващия парламент ще излъчи държавно управление и, че ГЕРБ-СДС ще е първа политическа мощ.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР