Темата отново предизвика брожения в политическия живот у нас, след

...
Темата отново предизвика брожения в политическия живот у нас, след
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Няма да предоставяме на Украйна целия ракетен комплекс С-300

Темата още веднъж провокира брожения в политическия живот у нас, откакто парламентарната комисия по защита предложи да се дават на Киев ракети с отпаднала нужда. Вчера още веднъж се стигна до искане на оставката на военния министър Тодор Тагарев, а президентът Румен Радев се изрече остро и прикани изпълнителната власт да не употребява родната войска като “донор ”. Темата влиза в пленарна зала през днешния ден.

 

“Неизправените ракети С-300, които се разисква да изпратим в Украйна, са сред 3 и 5% от цялото ни налично количество, а въоръжението, което сме дали до момента, не визира боеспособността на нашата войска ”, увери адв. Ефтимов. 

 

Той уточни, че положението на въоръжението и техниката на армията не е загадка за партиите.

 

“Всяка година аз отпущам отчет на министъра на защитата по положението на въоръжението и техниката, в това число положението на зенитните средства. Нормално е някои системи да не могат да се поддържат. Пробвахме преди войната в Украйна договорка с Руската федерация за ремонт на МиГ-29, както и за поддръжка на комплекса С-300 ", добави началникът на защитата. 

 

Вчера военният министър Тодор Тагарев уточни, че  страната ни няма потенциал да поправи тези ракети, няма и аварийни елементи, а Украйна може да ги употребява.

 

“Нямаме желание да даваме целия ракетен комплекс, до момента в който не намерим заместваща дарба - по-късно би трябвало да се подписа контракт, да има доставка, да се образова състав - тогава може да се мисли над този въпрос, само че това няма да е скоро ”, изясни адм. Ефтимов пред Българска национална телевизия. 

 

Той изясни, че модернизацията на армията ни е в ход. Одобрен е план за обновяването на качествата на сухопътните войски.

 

“Надявам се да ни извикат в комисията по защита да защитим нашите причини и сухопътните войски да получат един подтик ", добави Ефтимов.

 

12 летци се приготвят за пилотиране на изтребители Ф-16. Старите МиГ-ове ще летят до момента в който дойдат Ф-16. Ако се случи прозорец сред двете, ще разчитаме на съдружници за въздушната защита.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР