Темата на NOVA ще доближи зрителите до резултатите от най-мащабната

...
Темата на NOVA ще доближи зрителите до резултатите от най-мащабната
Коментари Харесай

Най-мащабната подводна експедиция стотици метри под водата

Темата на NOVA ще приближи феновете до резултатите от най-мащабната подводна експедиция в света и то не къде да е, а в Черно море, където се крият безчет неподозирани съкровища.

Сред тях - транспортен съд на 2500 години, виждан до момента единствено на изображения. Тригодишният план, който коства към 6 милиона паунда, завърши през септември, само че най-интересното занапред следва. Част от откритията ще покаже тази неделя екипът на NOVA.

“Подготвянето на Темата на NOVA за най-мащабната подводна експедиция в света е едно от най-вълнуващите неща, които съм правила. Свикнали сме да свързваме морето ни с плажове и хотели, само че то е и необхватен източник на информация за предишното – хиляди години обратно.

Това не е нещо нереално – с помощта на обстоятелството, че в дълбините на Черно море няма О2, на дъното му на процедура има изцяло непокътнати корабокруширали кораби от преди стотици години. Така можем да докоснем предишното с ръце”, споделя репортерът на NOVA Златина Зехирова.

Повече за десетките кораби, потънали преди епохи, и стотиците артефакти, които ни разкриват живота на античните хора – гледайте „ Тайните на Черно море” в Темата на NOVA, неделя, 19.20 ч. след централните вести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР