Телевизионният канал TV2/Bornholm показа за пръв път видео с щетите

...
Телевизионният канал TV2/Bornholm показа за пръв път видео с щетите
Коментари Харесай

Показаха за първи път видео с щетите по Северен поток 2

Телевизионният канал TV2/Bornholm сподели за пръв път видео с вредите по тръбите на " Северен поток 2 " в датската икономическа зона. Кадрите демонстрират купчината метал, която е останала от тръбопроводите.

По-рано в обществените мрежи се появиха и фрагменти на вреди единствено на територията на Швеция. И там тръбите са изцяло неизползваеми.

Обследванията до този миг сочат, че разрушенията са настъпили вследствие на детонация. Окончателните резултати от проверяващите мултинационални екипи към момента не са оповестени с обяснението, че събирането на доказателства продължава.

Преди 2 седмици групата SpaceKnow, която е анализирала сателитни данни, разгласи, че няколко дни преди случая с газопровода два кораба с изключени устройства за следене на местоположението са минали през региона на тръбите в Балтийско море. SpaceKnow ги открива, като изследва архивни сателитни фотоси. Анализаторите засичат общо 25 кораба наоколо до двете трасета на " Северен поток ", само че единствено два от тях са били с изключени транспондери.

SpaceKnow е предал констатациите на чиновниците на НАТО, само че от Алианса към момента отхвърлят коментар.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР