Телевизионната звезда Ким Кардашиян и боксьорът Флойд Мейуедър-младши са дадени

...
Телевизионната звезда Ким Кардашиян и боксьорът Флойд Мейуедър-младши са дадени
Коментари Харесай

Ким Кардашиян и Флойд Мейуедър-младши дадени на съд за измама с криптовалути

Телевизионната звезда Ким Кардашиян и боксьорът Флойд Мейуедър-младши са дадени на съд за хипотетични измами с криптовалутата EthereumMax /EMAX/, написа Bloomberg.

Срещу двамата е подаден групов иск във федералния съд в Лос Анджелис, с обвиняването, че Кардашиян и някогашният първенец по бокс популяризират против възнаграждение цифрови токени, основани на блокчейн, „ принуждавайки вложителите да купуват тези неизгодни вложения на повишени цени “.

EMAX е разказан в правосъдната тъжба като „ умозрителен дигитален токен, основан от мистериозна група разработчици на криптовалута “, които също са ответници по делото. „ EthereumMax няма нищо общо с втората по величина криптовалута Ethereum “, се показва в записка под линия в жалбата.

В груповия иск се загатва за нарушавания на законите за отбрана на потребителите в Калифорния и се търси отплата за „ разликата сред покупната цена на токените EMAX и цената, на която са били продадени “.

През септември м.г. финансовият регулатор на Обединеното кралство упрекна Кардашиян, че е примамила 250 милиона почитатели в Instagram в крипто балон.

Мейуедър, една от най-разпознаваемите персони в своя спорт, също има предходна санкция за поощряване на вложения в криптовалути. През 2018 година Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати му наложи санкции за сходна реклама в обществените мрежи, защото боксьорът не е показал, че му е платено за това.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР