Телевизионната премиера на документалния филм на режисьора Стефан Командарев Живот

...
Телевизионната премиера на документалния филм на режисьора Стефан Командарев Живот
Коментари Харесай

Живот от живота: БНТ1 с телевизионна премиера на филма на Стефан Командарев

Телевизионната премиера на документалния филм на режисьора Стефан Командарев " Живот от живота " е тази неделя, 30 януари от 21 часа по БНТ1.

Лентата е отдадена на проблемите на донорството и трансплантациите и е осъществена с поддръжката на Българска национална телевизия. Тя наблюдава смущаващата обща орис на стотици българи, които чакат за орган или са приели от донори своя нов живот.

Към сегашния миг към 1000 българи чакат за трансплантация.

В " Денят стартира " ви срещнахме с едно от основните настоящи лица във кино лентата - проф. доктор Вилиян Платиканов, шеф на КАИЛ в УМБАЛ " Света Марина ".

" Филмът мен също доста ме докосна, когато го гледах, макар че участвах в него. Той е мощно човешки и надълбоко показващ това, което се случва освен като фрази във вестника, а в действителността. " - споделя проф. Платиканов - " Това, което желая да кажа на хората е, че ние вършим това, което зависи от нас и се надяваме да оказваме помощ. От началото на тази година в болница " Света Марина " имаше две донорски обстановки. Едната, за жалост, не я реализирахме, просто тъй като фамилията първо сподели " да ", само че след това сподели " не ". "

Още детайлности вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР