Телевизионната компания KPVM от Пачръмп, Невада, САЩ, обяви поредния рекорд

...
Телевизионната компания KPVM от Пачръмп, Невада, САЩ, обяви поредния рекорд
Коментари Харесай

Американският хиперкар SSC Tuatara счупи рекорда за скорост на Koenigsegg

Телевизионната компания KPVM от Пачръмп, Невада, Съединени американски щати, разгласи следващия връх за скорост, подложен на държавен път 160. Според публицистите, хиперкарът SSC Tuatara е подобрил достижението на Koenigsegg Agera RS от преди три години, т.е. при два опита демонстрира междинна скорост от над 447 километра в час. Все още обаче няма публично известие от производителя.

До момента Koenigsegg Agera RS държи купата за най-бърза кола в света с достижението си от 447 км/ч. Този автомобил е с мощ от 1 360 конски сили и 1 371 Нм въртящ миг. При първия опит шведският хиперкар се форсира до 437 километра в час, а при втория - до 457. Средната скорост от 447 километра в час беше записана като нов международен връх за колите от серийното произвеждане.
 Американският хиперкар SSC Tuatara счупи върха за скорост на Koenigsegg

Според слуховете SSC Tuatara е съумял да форсира до 483 километра в час, само че към момента няма публично удостоверение за това. Американският хиперкар разполага с V8 мотор с размер 5.9 литра с два турбокомпресора и инжекционна система с по два инжектора на цилиндър. При елементарен бензин моторът създава 1 369 конски сили, а при примес E85 - 1 774 конски сили.

Tuatara форсира до 100 километра в час за 2.5 секунди. Четвърт миля се изминава за 9.75 секунди. Приблизителната ѝ " оптималната скорост " е 312 благи в час или 502 километра в час. Като цяло е допустимо Tuatara да успее да счупи още един връх, подложен от прототипа Bugatti Chiron на тестовата площадка на Volkswagen в Era-Lessin.

Тогава купето, модифицирано дружно с компанията Dallara, съумя да доближи скорост от 304.773 благи в час (490.484 километра в час), само че единствено в една посока. Те отхвърлиха още един спринт, защото пистата се смяташе за незадоволително безвредна и след това те изцяло се отхвърлиха от високоскоростните надпревари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР