Телевизионен сериал, базиран върху епичния фентъзи-роман, създаден от Дж.Р.Р. Толкин

...
Телевизионен сериал, базиран върху епичния фентъзи-роман, създаден от Дж.Р.Р. Толкин
Коментари Харесай

Превръщат Властелина на пръстените в сериал

Телевизионен сериал, основан върху епичния фентъзи-роман, основан от Дж.Р.Р. Толкин — "Властелинът на пръстените ", ще бъде основан напълно скоро. За преместването на паметната сага на дребния екран, се борят няколко кино студия, измежду които са Amazon Studios, които към този момент водят договаряния за правата върху книгата.

Според списание Variety, за основаването на новата екранизация по романа от 1954 година, ще се пробват и от филмовото студио Warner Bros., което сътвори трите пълнометражни кино лентата, режисирани от Питър Джаксън при започване на 21 век.
Холивудският колос обаче, не е единствената компания, която изгаря от предпочитание да придобие телевизионните права върху "Властелинът на пръстените ".

Hollywood Reporter отбелязва, че изпълнителният шеф на Amazon Джеф Безос също е измежду водещите играчи в тази оспорвана конкуренция.

Новината идва четири месеца, откакто Warner и наследниците на Толкин позволиха юридически спор за част от приходите от филмовата трилогия. Споразумението бе за 80 млн. $.

И двете издания допълват, че идният план, в случай че въобще се стигне до основаването му, не е разгласен публично. С екранизацията, която евентуално ще следва метода на Game of Thrones, към момента няма обвързани имена на сценарист или режисьор.

Франчайзът към "Властелинът на пръстените " е на стойност милиарди долари. Книгата е измежду безконечните класики в литературата, а филмите — освен по нея, а и по предшестващата я "Хобит ", донесоха големи облаги на основателите си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР