Телескопът „Хъбъл“ навърши 30 години, откакто бе изстрелян в Космоса.

...
Телескопът „Хъбъл“ навърши 30 години, откакто бе изстрелян в Космоса.
Коментари Харесай

Вече 30 години телескопът „Хъбъл“ променя представата ни за Вселената

Телескопът „ Хъбъл “ навърши 30 години, откогато бе изстрелян в Космоса. На 24 април 1990 година той е обикаля Земята в орбита.

В чест на това събитие беше оповестена фотография от далечния Космос. Изображението демонстрира зоната на образуване на звезди, ситуирана отвън нашата галактиката. Тя се намира на 163 хиляди светлинни години от Земята.

По-големият обект е мъглявината NGC 2014, а прилежащият обект се назовава NGC 2020. Вижте изображението в клип на Американската галактическа организация НАСА.



Астрономите нарекли тази група мъглявини галактически риф заради приликата си с подводния свят на Земята.

Изображенията на „ Хъбъл “ на планети, звезди и галактики вечно трансформираха визията ни за Космоса. Мнозина считат, че това е най-важният теоретичен инструмент, създаван в миналото от индивида.

Работата на автоматизираната обсерватория продължава и през днешния ден.
Снимка: Reuters
НАСА съобщи, че финансирането на телескопа ще продължи, до момента в който потреблението му е продуктивно.

Миналата година с помощта на получените от него данни бяха оповестени към хиляда научни труда, тъй че, несъмнено, той остава отпред на научните открития.
Нови фотоси ни демонстрират бурната хубост на Юпитер (ГАЛЕРИЯ) Кадрите са снимани от галактическата сонда „ Юнона “
Стартирането на галактическия телескоп, кръстен на Джеймс Уеб, който е предопределен да наследи „ Хъбъл “, е планувано за тази година, само че наличието в орбитата на актуалната обсерватория ще разшири опциите на Хъбъл и няма да го отпише като излишно.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Това е по този начин, тъй като новият телескоп ще може да вижда пространството в по-дълги светлинни талази от „ Хъбъл “. Те ще се допълват и в някои случаи ще работят в тандем, с цел да получат по-пълна картина.

Проектът „ Хъбъл “ се трансформира в огромна помощ за астрономите по целия свят, и по-специално в Европа, съобщи Антонела Нота, откривател в Европейската галактическа организация (ESA). ESA употребява „ Хъбъл “ наедно с НАСА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР