Телемедицината у нас е напът да влезе в законодателната рамка

...
Телемедицината у нас е напът да влезе в законодателната рамка
Коментари Харесай

Депутатите одобриха телемедицината и оказването на първа помощ

Телемедицината у нас е напът да влезе в законодателната рамка на страната. Това се случва, откакто през днешния ден Народното събрание утвърди на първо четене промени в Закона за здравето (ЗЗ), регламентиращи.

Припомняме, предложенията за това бяха импортирани от депутати от ПП-ДБ, като те регламентират кой може да работи отдалечено, какви действия могат да се правят от разстояние и така нататък

На днешното си съвещание Народното събрание одобри и други оферти за допълнения на Защитена зона, като тези, свързани с промени в НЗИС и в някои случаи.

Депутатите утвърдиха също по този начин импортираните оферти за регламентиране, също планувани да намерят място в този закон.

За повторно обаче бе отхвърлено предлагането за основаване на, което депутатът от ПП-ДБ доктор Александър Симидчиев внася във втори следващ парламент.

Сред пакета промени, препоръчани от депутатите от ПП-ДБ в Закона за здравето, бе и регламентирането на спомагателни отговорности на пациента. Още преди предложенията да стигнат до вниманието на депутатите обаче тези оферти бяха оттеглени. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР