Телефонните измамници се активизираха в Разград, предупредиха служителите на реда.

...
Телефонните измамници се активизираха в Разград, предупредиха служителите на реда.
Коментари Харесай

Три случая на телефонни измами в Разград

Телефонните измамници се активизираха в Разград, предизвестиха чиновниците на реда. След като година и половина там не е регистриран нито един случай, в последните четири дни са осъществени три такива измами.

На 24 юли 75-годишна жена занесе до паркинг в румънския град Гюргево 15 000 лева и 30 грама златни украшения.

На 26 юли 72-годишна жена нае такси и потегли за Русе с 3 500 евро, подмамена от мними служители на реда. Както към този момент съобщихме, в този случай въпреки всичко измамата остана незавършена.

На 27 юли в поредна жертва се трансформира 75-годишен мъж от Разград. Той получил позвъняване, че негов непосредствен родственик е в заплаха. За да му помогне, възрастният мъж приготвил 12 750 лева, които занесъл до паркинг на бензиностанция край румънския град Гюргево.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи прецизираха, че телефонните измамници работят по нова скица. Първоначално жертвата получава позвъняване на стационарен телефон от чужд, който насочва закани към близки родственици, че ще бъдат отвлечени и измъчвани. Това можело да се спре против избрана сума пари.

Следва позвъняване от „ служител на реда “, който изяснява, че околните на индивида са включени в лист за похищение. На жертвата се изяснява, че полицията работи по залавяне на причинителите на закононарушенията и органите на реда имат достъп до информация от финансови институции. Така пострадалият самичък признава с каква сума разполага и дава мобилния си номер. Възползвайки се от страха на хората за децата им или други близки родственици, измамниците принуждават жертвите си да пътуват до Румъния и да предадат парите.

" За следващ път подсещаме на жителите да не се доверяват при приемане на телефонно позвъняване, при което се желаят пари, без значение от кого и по какъв мотив. Помислете и намерете метод да се свържете с цитираните от измамника ваши родственици и близки “, приканиха по този мотив от полицията.

Текст: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР