Телефонните измами отново набират скрост, предупреди прокурор Даниел Илиев от

...
Телефонните измами отново набират скрост, предупреди прокурор Даниел Илиев от
Коментари Харесай

Внимавайте! Ало измамите пак набират скорост

Телефонните измами още веднъж набират скрост, предизвести прокурор Даниел Илиев от Добрич.
74-годишната жена от град Каварна, която в четвъртък съобщи на непозната жена сумата от 8000 лева, е получила позвъняване от мъж, показал се за полицейски чиновник. Той изискал сумата, с цел да не бъде освободен от работа внука й, който живее в София, сподели представителят на Районната прокуратура в Добрич.
След предаването на сумата, старата жена се е обадила на внука си и го попитала дали е получил парите. Той пък й задал въпроса „ Какви пари? ”. Като обяснила, че е предала за него 8000 лева, внукът дал отговор, че не е получавал никакви пари.
„ След това дамата отива в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Каварна и обяснила на служителите на реда, че в ранния следобяд е получила позвъняване на домашния си телефон от неустановено съм момента лице, което се е показали като Велизар Вълчев.
Той споделил още, че е полицейски чиновник и че би трябвало да даде сумата от 8000 лева, които да послужат за това внукът й да не бъде освободен от работа.
Пострадалата е приготвила парите в плик. Обяснено й било, че би трябвало да ги съобщи на жена, от която следва да получи документите за работата на внука. Пострадалата е отишла на уреченото с причинителя на измамата място. Незабавно е почнало досъдебно произвеждане за осъществена машинация ”, изясни Илиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР