Телефонна измама за 40 хил. лв. беше предотвратена от банков

...
Телефонна измама за 40 хил. лв. беше предотвратена от банков
Коментари Харесай

Служители в банка предотвратиха крупна телефонна измама

Телефонна машинация за 40 хиляди лева беше предотвратена от банков чиновник и бързите дейности на полицията в Бургас, съобщи БГНЕС.

Измамници се обадили на възрастен мъж от Малко Търново. По класическата скица " оказване на подпомагане на служители на реда при задържането на телефонни измамници " те подмамили 71-годишният мъж.

Измамниците обяснили на мъж, че в региона са ситуирани служители на реда, ангажирани в профилирана полицейска интервенция за задържането на нарушителите.

Трябвало пенсионерът без терзание е належащо да даде наличните си пари. След задържането на нарушителите, парите щели да му бъдат върнати персонално, а той самият щял бъде отличен с премия от Министъра на вътрешните работи.

Възрастният мъж отишъл в Бургас с колата си, с цел да изтегли спестяванията си от банката. Личния си автомобил мъжът оставил при започване на града и хванал такси.Когато отишъл в клона на банката пенсионерът изискал да изтегли от сметката си 40 хиляди лева Служителят във финансовата институция обаче се усъмнил. Забелязвайки крупната сума, декларирана за евакуиране и неналичието на съответен мотив, предположил, че става дума за телефонна машинация. Банковият чиновник алармирал служителите на реда. 71-годишният мъж изтеглил от банката 40 хиляди лева и се качил в такси. Той бил спрян от полицейските чиновници на отдел " Криминална полиция " при ОДМВР - Бургас, които предотвратили измамата.Според ангажимента с измамниците таксито е трябвало да стигне до Варна. Когато обаче полицията спряла колата, пенсионерът въобще не им повярвал. Тогава 71- годишния пенсионер бил отведен в Първо Районно ръководство в Бургас. Там след доста диалози пенсионерът се уверил, че е бил подведен в телефонна машинация, която е предотвратена от същинските служители на реда благодарение на банковия чиновник.

С голяма признателност възрастния мъж се извинил неколкократно за недоверчивостта си и си тръгнал дружно с парите за Малко Търново.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР