Телефонът на Евгений Пригожин е бил открит в района, където

...
Телефонът на Евгений Пригожин е бил открит в района, където
Коментари Харесай

Открили телефона на Пригожин край разбилия се самолет, US разузнаването още се съмнява в смъртта му

Телефонът на Евгений Пригожин е бил открит в региона, където нощес се разруши самолетът му. Това оповестяват украински медии, които се базират на анонимни източници.

Късно нощес съветската организация за въздушен превоз удостовери, че създателят на групировката " Вагнер " е бил на борда на частния аероплан, който се разруши покрай Москва. С него съгласно съветските управляващи е бил и съоснователят на " Вагнер " Дмитрий Уткин.

От съветската незабавна работа показаха, че в региона на злополуката са открити телата на 10 души - седем пасажери и трима членове на екипажа. От американското разузнаване обаче към този момент споделят, че гибелта на водача на " Вагнер " не може да бъде доказана. 

Още - споделя Габриела Беличовска: 

Месеци след похода на „ Вагнер “ към Москва – основателите на частната военна формация са мъртви съгласно управляващите в Русия. От локалната организация за авиотранспорт потвърдиха, че Евгений Пригожин, Дмитрий Уткин, както и други 8 души, са били в частния аероплан, който се разруши в Тверска област. Летателният уред е пътувал от Москва към Санкт Петербург и е имал позволение за политане. По данни на обществени платформи височината му е намаляла внезапно, секунди преди да изчезне от радарите, към 18:00 ч московско време в сряда.

Канали в Telegram, близки до „ Вагнер “, също посочват, че Пригожин е бил на борда на разрушилия се аероплан. Според тях машината е свалена от съветската противовъздушна защита и става дума за ликвидиране, а не за инцидентен случай. Във въздуха е имало и втори аероплан на Пригожин, който е кацнал в Москва.

Руските управляващи проверяват случая, само че съгласно специалисти гибелта на водача на „ Вагнер “ е била въпрос на време.

„ Не би било изненада, в случай че Евгений Пригожин най-сетне е разчистил сметките си с съветската страна. По-скоро е изненадващо, че му беше разрешено да оцелее толкоз дълго, откакто провокира Москва, като потегли дружно с хората си към Кремъл, в търсене на отплата с Министерството на защитата. Оттогава обаче той знае, че има цел върху гърба си и че президентът Путин трябваше да даде урок – не може Пригожин да сътвори рисков казус, като се вдигне на протест и да остане жив по-късно “, споделя Киър Гайлс от Chatham House.

През последните месеци Пригожин подлагаше на критика съветското военно министерство за работата му на фронта в Украйна. Това беше и повода да разгласи поход към Москва дружно с наемниците си. Опитът за прелом изглеждаше на крачка от това да провокира революция в Русия, само че Пригожин го приключи на километри от съветската столица.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк разяснява, че Пригожин „ е подписал личната си смъртна присъда “, откакто се споразумя с водача на Беларус, Александър Лукашенко, да спре протеста. Американският президент Джо Байдън съобщи, че не е изумен от случилото се.

А сега на злополуката в Москва – Владимир Путин беше в Курск за празнувания, свързани с Втората международна война. Там връчи на военни оценката Герой на Русия, което е получавал и самият Пригожин.  В Санкт Петербург оставиха цветя и възпламениха свещи покрай централата на „ Вагнер “.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР