Текстилната компания Inditex, един от световните лидери в модната индустрия,

...
Текстилната компания Inditex, един от световните лидери в модната индустрия,
Коментари Харесай

Inditex създава дъщерно енергийно дружество

Текстилната компания Inditex, един от международните водачи в стилната промишленост, сътвори дъщерно енергийно дружество Inditex Renovables SL, със седалище в Ла Коруня, чиято цел е произвеждане и комерсиализация на топлинна или електрическа сила посредством уреди, които употребяват възобновими енергийни източници. Това е отразено в официалния вестник на Търговския регистър този понеделник, предава.

Дъщерното сдружение е основано с акционерен капитал от 3000 евро, а негов президент е Хавиер Лосада, който дава отговор за устойчивостта на групата.

Според източници на компанията задачата на тази компания е да групира под нея другите планове, които Inditex осъществя за енергийната си самодостатъчност, в границите на задачата си 100% от силата, която употребява в международен мащаб, да идва от възобновими източници. Въпреки че корпоративната цел включва " комерсиализацията " на силата, от Inditex изключиха навлизането в този бизнес.

Пример за тези планове за самозахранване беше показан предходната седмица на пристанищната администрация на Ла Коруня. Според плана, във външното пристанище на Ла Коруня ще се инсталират три вятърни турбини, които да генерират устойчива сила както за самопотребление на пристанищните уреди на Пунта Лангостейра и централата на Inditex в Артейхо, по този начин и за офиси и фабрики в нейния дистрибуционен център. За плана, който следва да бъде изследван от пристанищната администрация на града, ще докара до инвестиция от 30 милиона евро. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР