Текст: Илияна Ангелова Драмата с изхранването на децата от училище Димитър

...
Текст: Илияна Ангелова
Драмата с изхранването на децата от училище Димитър
Коментари Харесай

Ремонт на двора и нов договор за храната обещаха кметове на ...

Текст: Илияна Ангелова

Драмата с изхранването на децата от учебно заведение „ Димитър Димов “ и разрушеният двор с рискови спортни уреди са  напът да се разрешат след срещата сред недоволните родители, кмета Здравко Димитров и отрасловия му заместител Стефан Стоянов. Както " Марица " писа, родители спретнаха спонтанен митинг против храната в стола, пластмасовите опаковки, в които се сервира, разрушения двор, рисковите спортни уреди и тоалетните, които не са ремонтирани от 60 години.



„ Имаме уверението, че пластмасовите кутии ще отпаднат. За храната в училищата и детските градини има специфичен рецептурник - без пържене, с малко сол и без консерванти “, изясни зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов, който обаче настоя, че няма механизъм, по който да се оцени усетът й. „ Имате право да недоволствате. Влизайте, гледайте, опитвайте храната ", посъветва той родителите.

„ Проверено е. Децата не я ядат. И ние сме я опитвали - не става “, безапелационни бяха родителите и желаеха преустановяване на контракта с наетата компания.

 За да не спре изхранването на децата, в случай че се приключи договорът, кметът Здравко Димитров пое ангажимент да беседва персонално със притежателя. Градоначалникът е безапелационен, че би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да  не остават децата без храна. За качеството посочи, че е имало инспекция от РЗИ и се чака резултат от Инспекцията.

За казуса с разрушения двор и рискови спортни уреди кметът увери родителите, че Общината ще обезпечи 10 000 лева за за правенето на план, геодезия и други изследвания, с цел да може школото да кандидатства по стратегия за възобновяване им. „ Ако го извършите до ден-два, още другата седмица парите може да са по сметката на учебното заведение. Февруари-март, когато се гласоподава общинският бюджет, можете да се включите в общинска стратегия, която ще бъде оповестена тогава “, добави заместникът му Стефан Стоянов. 

Родителите още веднъж се съгласиха на компромис. Така ремонтите ще се правят на стадии, защото дворът е огромен.

„ Заедно с публичните препоръки, учебното настоятелство, учебното заведение и Общината можем да реализираме доста “, сподели Стоянов и предложи тревна настилка за двора. Той увери родителите, че е допустимо с тавана от средства, който е 40 000 лв. за сходни действия, до края на образователната година да се създадат две стадиони, а идната - останалите две. Последните три години сме вложили над 6 млн. за учебни заведения. Направени са 45 площадки за 43 учебни заведения “, уведоми родителите отрасловият кмет, а те посъветваха директорката да попита сътрудниците си, които печелят средства по стратегии, по какъв начин си вършат плановете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР