Тексас Рейнджърс ще използва специална синтетична настилка вместо естествена трева

...
Тексас Рейнджърс ще използва специална синтетична настилка вместо естествена трева
Коментари Харесай

От 2020 г. Тексас ще играе на изкуствена трева

Тексас Рейнджърс ще употребява специфична синтетична настилка вместо естествена трева за новия си бейзболен стадион в Арлингтън. Клубът от МЛБ е в напреднала фаза на строителство и се чака да заиграе в новия си дом още през 2020 година Планира се идният сезон да е финален за " рейнджърите " на " Глоуб Лайф Парк ", а от идващия тимът да се придвижи от другата страна на бул. " И Рандъл Мил Роуд " – на " Глоуб Лайф Фийлд ", който ще разполага с преносим покрив.

Тексас ще стане едвам четвъртият от 30-те отбора във Висшата лига, който ще семейства на изкуствена трева. Торонто Блу Джейс на " Роджърс Сентър " (от 1989 г.) и Тампа Бей Рейс на " Тропикана Фийлд " (от 1998 г.) разчитат на синтетика още от нанасянето си на стадионите, а Аризона Дайъмъндбекс ще промени естествената настилка на " Чейс Фийлд " за началото на шампионата през 2019 година Рекордният брой изкуствени терени в МЛБ е 10 в два разнообразни интервала – 1977-1978 и 1982-1994 година

От управлението на Рейнджърс оповестиха, че са взели решението след съвсем двугодишно изследване по отношение на сигурността на играчите, представянето на тима и усещането на почитателите. От компанията, която ще построи игралното поле – " Шоу Спортс Търф ", разкриха, че организират лично проучване благодарение на учени от университета в Обърн, Алабама, с цел да основат оптималната настилка за професионален бейзбол.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР