Тежко остава състоянието на двамата възрастни - мъж и жена,

...
Тежко остава състоянието на двамата възрастни - мъж и жена,
Коментари Харесай

Двамата пациенти с коронавирус в Пирогов остават в тежко състояние

Тежко остава положението на двамата възрастни - мъж и жена, инфектирани с ковид и настанени в незабавния институт " Пирогов " в София през вчерашния ден. Очакват се резултатите на още 7 съмнителни проби. В Пирогов единствено част от отделенията са изолирани.

Към този миг в " Пирогов " работят травматологията, детското поделение и хирургиите. Състоянието на пациентите в " Пирогов " и към този миг е усложнено. Мъжът е постъпил с предишно хронично белодробно заболяване във фаза на обостряне и е бил признат в отделението по белодробни заболявания. Имал е контакт с 49 лежащи, те се намират в една и съща постройка. Според началника на Националния щаб положението му е с наклонност за утежняване, не е интубиран, само че не е в сериозно положение. Жената, която е брачна половинка на пациента, е в тежко положение, още сега на идването си е интубирана незабавно. Тя е на командно дишане в сериозно положение.

Генерал Мутафчийски напомни още веднъж, че контактните лица, които нямат никакви признаци, ще бъдат под домашна карантина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР