Тежко болният Свен-Горан Ериксон се надява да бъде достатъчно добре,

...
Тежко болният Свен-Горан Ериксон се надява да бъде достатъчно добре,
Коментари Харесай

Ериксон се надява да гледа на живо Англия - Бразилия

Тежко болният Свен-Горан Ериксон се надява да бъде задоволително добре, с цел да следи онлайн мача на Англия против Бразилия след два месеца, като разкри, че има едно предпочитание, което по този начин и не е съумял да сбъдне в живота си. 75-годишният някогашен селекционер на Англия има рак на панкреаса, който призна, че му остава най-вече година живот, приказва пред Найъл Патерсън от Sky Sports News и показа, че желае да бъде допустимо най-здрав в този интервал. Ериксон сподели, че има намерение да следи англичаните в мача им с Бразилия на 23 март на " Уембли ".

Запитан по отношение на това по какъв начин желае да прекара времето, което му остава, той сподели: " Пътувайки, гледайки към момента доста футбол. Надявам се да отида до Англия и да виждам мача на националния тим с Бразилия през март. Страхотен дуел, подготовка за Световното състезание, тъй като това може да бъде и финалът на Мондиала през 2026 ".

Откакто разкри диагнозата си в четвъртък, Ериксон съобщи, че е получил " доста известия и телефонни позвънявания " от някогашни свои сътрудници и футболисти, на които е бил треньор, в това число от дните му като селекционер на " Трите лъва ". С него на треньорското кормило по време на петгодишния му престой, англичаните стигнаха до три следващи четвъртфинала на огромни интернационалните конгреси - на Световните през 2002 и 2006, и на UEFA EURO 2004.

Запитан обаче по отношение на това дали има пост, който съжалява, че не е поел, той открои Ливърпул. " Баща ми продължава да бъде последовател на Ливърпул, аз също съм подобен, постоянно съм бил. Така че постоянно ми се е желало да бъда управител на Ливърпул и това няма да се случи, само че не преставам да бъда техен почитател ".

Между 2001 и 2006, Ериксон бе отпред на известното като " златно потомство " от футболисти в британския тим, в това число Дейвид Бекъм, Стивън Джерард, Уейн Рууни и Франк Лампард. Докато този отбор по този начин и не стигна до край на огромен шампионат, 75-годишният някогашен ментор на Англия има вяра, че актуалната група е " добър тим " и има всички шансове да завоюва UEFA EURO 2024.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР