Тежките моменти са част от всеки живот. И всеки се

...
Тежките моменти са част от всеки живот. И всеки се
Коментари Харесай

Когато футболът отстъпи пред човечността: Руи Силва и мачът след смъртта на баща му

Тежките моменти са част от всеки живот. И всеки се бори по друг метод с тях. Тогава е значимо до себе си да имаш хора, които почитат болката ти. А футболът и феърплейът демонстрират, че поддръжката може да пристигна от... съперника.

Едва ли някой щеше да обърне огромно внимание на мача сред " Бетис " и " Селта " от 19-ия кръг на Примера дивисион. Той обаче се трансформира в сцена на човечността!

???????? Rui Silva's father has passed away last Thursday. The Portuguese goalkeeper entered the pitch with a message - Rest in Peace, dad - on his jersey.
— (@PortugalFootyEN)

Вратарят на " Бетис " Руи Силва излезе на терена три дни след гибелта на татко си. Португалският футболист избра да играе, с цел да се пребори с тъгата. И съотборниците му почетоха това решение. На терена те го придружиха с фланелки с надпис " Горе главата, Руи ". А самият вратар носеше тениска, която гласеше " Почивай в мир, тате ".

Не единствено съотборниците на Силва бяха съпричастни към нещастието му. В 36-ата минута Яго Аспас от " Селта " извърши сполучливо дузпа, с която откри резултата. Той обаче се отхвърли от шумно празнуване, а незабавно по-късно прегърна вратаря и му сервира съболезнования.

В края на мача почитателите и на двата отбора приветстваха бурно вратаря - и тези на " Бетис ", и тези на противника " Селта ". И потвърдиха, че от време на време трите точки не са толкоз значими. Човешкото отношение би трябвало да победи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР