Тежките думи от страна на президента Румен Радев пречат на

...
Тежките думи от страна на президента Румен Радев пречат на
Коментари Харесай

Плевнелиев атакува Радев - защо не се разграничил от Йончева?

Тежките думи от страна на президента Румен Радев пречат на задграничните вложения. Това умозаключение направи някогашният държавен глава Росен Плевнелиев по адрес на наследника си Румен Радев.
Според Плевнелиев, непрекъснатото натякване на Радев какъв брой сме корумпирани плаши непознатите вложители. Същевременно някогашният президент поддържа думите на Радев да се бръкне в офшорните сметки на политици, само че посъветва президентът да огледа Българска социалистическа партия и напомни по какъв начин прокуратурата извадила образец за червен политик с офшорни сметки (бел. ред. – Елена Йончева, която е упрекната в пране на пари през офшорна компания). Защо президентът не се дистанцира от такива хора, продължи Плевнелиев пред Нова телевизия и най-накрая уточни името на Йончева.
Да, има " Апартаментгейт ", само че в ГЕРБ се направи опит друг проблем да бъде отсрочен и замаскиран, а да бъде решен – с оставки, сподели още Плевнелиев, само че видя в думите на Радев за влизане в пандиза сигнал за тирания, тъй като не било негова работа да го споделя.
Според Плевнелиев Румен Радев не работи за върховенството на правото и даде образец с Крим – по какъв начин като встъпил в служба, Радев декларирал пред френска телевизия, че като съветският президент Владимир Путин е забил знамето в Крим, значи е негов. Много задгранични вложители са ме питали за това несъгласие, добави някогашният президент.
Необходим е баланс – държавен глава, който да уточни казуса с корупцията, да помогне на институциите да си правят работата. Защо президентът не уточни положителното в България, съобщи Плевнелиев. " Всеки път, когато приказва за позициите на България на интернационално равнище, той споделя какъв брой сме небогати и корумпирани ", настоя Плевнелиев.
Относно завода на Volkswagen някогашният президент разгласи за " много манипулативно " изказването на Радев по отношение на това по какъв начин бил поканил особено немския президент Франк-Валтер Щайнмайер, с цел да можело до огромните немски медии да стигне посланието, че България е надеждна и перспективна икономическа дестинация. " Фактите са други, обществото би трябвало да ги знае – от година се водят тези договаряния, екипите са от по 100 души, министър-председателят Бойко Борисов е провел десетки диалози, в това число с Ангела Меркел, вицепремиерът Томислав Дончев следи всеки ден процеса. Инвеститорът от ден първи сподели " не го политизирайте ", изясни Плевнелиев. „ Очаквах пробив, само че той не се случи до момента ”, акцентира някогашният президент.
Във Волфсбург през днешния ден има съвещание на Надзорния съвет на Volkswagen, на следващия ден на Общото заседание – има възможност за решение. Обадих се на премиера да остане на сегашната си позиция – като представител на Автомобилния клъстер, приключи Плевнелиев и изиска Радев да уточни всички хора, които работят за това Volskwagen да пристигна в България и да ги поздрави.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР