Тежки глоби грозят българските шофьори в Гърция, ако ги хванат

...
Тежки глоби грозят българските шофьори в Гърция, ако ги хванат
Коментари Харесай

Гърция налага солени глоби за пушене в автомобил

Тежки санкции грозят българските водачи в Гърция, в случай че ги заловен да пушат в кола, в случай че в нея пътува дете под 12-годишна възраст. Българите, които пътуват в южната ни съседка, да бъдат изключително деликатни, защото стартират масирани инспекции.

Санкция от 1500 евро и лишаване на шофьорските права за един месец грози всеки лидер, който възпламени цигара в транспортното си средство. Глобата скача двойно и доближава 3000 евро, в случай че транспортното средство е част от публичен превоз.

Ограниченията важат освен за водачите на таксита, рейсове и всевъзможен публичен превоз, само че и за персонални коли. Глобата ще се постанова без значение дали пушещият ръководи колата, или единствено е пасажер.

Пожарната работа също има право да постанова санкция за изхвърляне на запалена цигара въз основа на Наредба на противопожарната работа 19/2020. Минималната санкция, която може да бъде наложена, е 200 евро, а оптималната, 5000 евро.

Законът срещу тютюнопушенето легализира пушенето по време на шофиране, само че цигарата заема едната ръка на водача и по този метод му пречи да има цялостна независимост на придвижване и да прави нужните маневри на кормилото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР