Тежки драми с профила на Стево Пендаровски във Facebook заради

...
Тежки драми с профила на Стево Пендаровски във Facebook заради
Коментари Харесай

Тежки драми с профила на Стево Пендаровски във Facebook заради България

Тежки драми с профила на Стево Пендаровски във Фейсбук поради България се разиграха в интернет пространството единствено за броени часове. Македонският президент Стево Пендаровски в границите на 2-3 часа блокира и отблокира достъпа до своя профил във Фейсбук, който бе лимитирал единствено за достъпа от България, научи " Фокус ".

Пендаровски изпита гнева на българите, откакто прикани преди броени дни страната ни да се извини за депортирането на македонските евреи през 1943 година,  квалифицирайки ръководството на България като " профашистко ".

В отговора на това, в пост във Фейсбук българският евродепутат Ангел Джамбазки написа:

" Скандална антибългарска безочливост показва президентът на Северна Македония.

Министерството на външните ни работи би трябвало да реагира и да изиска неотложно опрощение. Пендаровски излъга за следващ път, че управляващите в София имат отношение към депортацията на евреите от териториите на днешна Северна Македония. Доказан исторически факт е, че това е цялостна и безспорна неистина. Отделно, Пендаровски изрече още една неистина, обявявайки държавното управление в София за профашистко. Доказан исторически факт – в Царство България в никакъв случай не е бил на власт и не е управлявал нито профашистки, нито националсоциалистически режим.

Лъжите на Пендаровски са тежка засегнатост против българския народ и нация и целят да намалят и отрекат историческата роля и заслуга на българския цар, черква, политици и народ, които единствени в Европа спасихме от депортация и гибел своите еврейски съграждани. Единствени в Европа. Наглостта на ксенофобската, антибългарска, антиевропейска власт в Скопие стига до такава степен да се пробват да отрекат тази безспорна историческа заслуга на нашата нация, която, отново ще повторя, единствена в Европа, от която в този момент всякакви политически безгръбначни се пробват да ни учат на разум и разсъдък, дръзна да се опълчи на Хитлер и избави своите евреи.

Но позорът и срамът са за партиите предатели, които трансформираха българската позиция и разрешиха на такива нагли българомразци да си разиграват коня и да наскърбяват и отхвърлят исторически заслуги на българския народ. Повтарям, упорствам за незабавна реакция от Министерството на външните работи ".

След този коментар на Джамбазки Пендаровски блокира достъпа до профила си от България, което още веднъж провокира гнева на Джамбазки и реакцията му не закъсня, като разгласява нов коментар:

" И премията " Оскар " за най-страхлив човек получава Стево Пендаровски, прочут във филмовите среди като Стево Коминтерната.

Президентът на Република Северна Македония е блокирал достъпа до акаунта си в обществената мрежа " Facebook " за цяла България. Повтарям - за цяла България!

⚠️⚠️⚠️ https://www.facebook.com/SPendarovski/ - провокирам Ви, пробвайте да отворите този линк. Не става, нали?

Очевидно за този човек страната ни не съществува. Представяте ли си какъв дипломатически скандал би станал, в случай че президентът на Франция забрани достъпа до страницата си на територията на цяла Германия?

Апропо, за всички е ясно, че до момента в който беше наличен, в този профил можеше образно да се види, че там е цялостно с обвинявания, операции и исторически имитации, които, несъмнено, са присъщи за националната митология на югоносталгиците в Скопие. Само че с цензура - няма Европейски Съюз. С кухи обвинявания и набези против България до средата няма да я докарате, Стево. А с сходни дейности от страна на държавен глава водят само до дипломатически скандал.

Очаквам незабавна реакция от всички институции в България ".

Само един час след тази обява на Джамбазки в обществената мрежа, Пендаровски отблокира профила си и в този момент българите имат достъп до него, увери се " Фокус ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР