Тежки дни преживява един от най-добрите български треньори по волейбол

...
Тежки дни преживява един от най-добрите български треньори по волейбол
Коментари Харесай

Цял отбор вдигна бунт срещу наш треньор в Италия

Тежки дни претърпява един от най-хубавите български треньори по волейбол от по-новото време. Безпрецедентна за италианския волейбол офанзива против ментор се стовари върху нашия експерт и сложи на карта бъдещето му в Азимут (Модена). Почти целият тим на гранда Модена се разгласи обществено срещу българския експерт, който бе притеглен предишното лято. Такова нещо не се е случвало до момента, разясниха локалните медии.
Темата за Стойчев бе повдигната съвсем ведната от водещия Паоло Реджанини, който попита Нгапет дали щеще да премине в Казан, в случай че българинът не му беше треньор.

" Не, изрично. Имах контракт за още 2 година и сигурно щях да го извърша ", отсече звездата на френския народен тим. Посрещачът влезе в открит спор с наставника още през декември. Тогава имаше заседание на тима и много от играчите се бяха изказали срещу методите и отношението на българина. Президентът на клуба Катя Педрини обаче съумя да тушира спора, с цел да бъде избавен сезонът. Впоследствие обаче Нгапет подписа с съветския хегемон Зенит (Казан), където ще заеме мястото на Вилфредо Леон.

" Още през цялото време знаех, че няма по какъв начин да се получат нещата със Стойчев. Като разбрах, че ще го наемат, споделих на госпожа Педрини, че това е доста рисковано. След първите тренировки предчувствието ми се оправда. Нещата обаче ескалираха преди Коледа. Радостин има фасон на поведение и употребява думи, които засягат хората. Беше направил недопустим коментар за мен и брат ми (Суон Нгапет също е в този тим - б.а.). Това ме обиди и цяла нощ мислих по въпроса. На идващия ден отидох и му споделих, че не искам повече да работим дружно ", описа звездата на френския народен тим. Нгапет добави, че българинът не е споделил истината за връзките им пред медиите.

" Беше оповестил, че аз не искам да играя за Модена. Това бе откровена неистина. Закъснях за една подготовка, тъй като изпуснах полет от Франция. Говорих с Педрини и се извиних за случката, желаех да се включа в тренировките. Тя се съгласи, само че Стойчев не ме пусна в залата ", сподели посрещачът, който е прочут с буйния си манталитет и някои изцепки през годините.

На същото мнение във връзка с треньора обаче бе надалеч по-дисциплинираният Бруно Резенде. Капитанът на Бразилия също е доста отчаян от работата си с българина, който трансформира Тренто в №1.

" През последните 13 години съм играл на най-високо равнище. Имал съм треньори като Уебър, Баньоли, Лоренцети, Бернардо Резенде - моя татко. Не може да става дума за съпоставяне. Стойчев искаше да промени тотално стила на игра, който всеки от нас, към този момент построен играч, има. Но в случай че оставим спортно-техническите неща настрани, то в чисто човешки проект...Не е нужно да сме другари, само че най-малко сред нас би трябвало да има доверие и преданост ", акцентира разпределителят Резенде, който сходно на Нгапет е апетитен като най-хубавия на своя пост сега.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР