Тежка категория в света на бокса е жива! Но кой

...
Тежка категория в света на бокса е жива! Но кой
Коментари Харесай

Кой е най-добрият боксьор в тежка категория и къде е Кобрата?

Тежка категория в света на бокса е жива! Но кой е най-хубавият боксьор сега?

Шампионите Антъни Джошуа (10-ри рунд ТКО над Карлос Такам) и Дионтей Уайлдър (1-ви рунд КО над Бърмейн Стивърн) завоюваха последните си срещи, както и кандидатите Джарел Милър (9-ти рунд ТКО над Мариуш Вах) и Дилиан Уайт (съдийско решение над Хелениус), до момента в който някогашният първенец Тайсън Фюри се завръща на подготвителната плщадка.

Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев не излезе на кръга през последния месец (когато се състояха всички борби на гореспоменатите боксьори), само че задачите му остават все по този начин високи.

И по този начин, кой се боксира най-добре?

CompuBox прави оценка най-хубавите боксьори в тежка категория съгласно 10 статистически категории...

Първи се подрежда първенецът на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа, който натрупа най-вече точки заради мощните си офанзивни характерности и положителните индикатори в отбрана (някои споделят, че нападението е неговата защита) - съперниците му са пласирали едвам 21,6%-та от своите удари и единствено 25,3%-та от мощните си удари. Джошуа получава единствено по 6,6 удара на рунд, което е с 10 удара по-малко от междинната стойност на получени удари съгласно CompuBox.

Втори е първенецът на WBC Дионтей Уайлдър. Американецът пласира по 17,6 удара на рунд от общо 43,6 опита да нарани съперника си, което прави 42,8%-та акуратност на неговите изстрели. Уайлдър получава и по 7,3 удара приблизително на рунд, което си е много добър индикатор в отбрана.

Трети се подрежда Джарел Милър, който има най-впечатляващи офанзивни характерности. Милър пласира по 23,1 удара приблизително на рунд от общо 66,6 опита, което прави 34,7%-та успеваемост на ударите му. Милър обаче получава и приблизително по 13,5 удара на рунд, което си е много, в случай че желае да претендира за най-хубав боксьор в тежка категория.

Четвърти е Тайсън Фюри, които изпъква с най-хубава отбрана. "Циганският крал " получава приблизително по едвам 6.5 удара на рунд, с което изпреварва Антъни Джошуа единствено с една десета по този индикатор.

Дилиан Уайт е пети със 65,1 опита за удар приблизително на рунд, само че съумява да пласира едвам 19,7 удара, което прави 30,3%-та акуратност на изстрелите му. Уайт е и боксьора, който получава най-вече удари приблизително на рунд - 14,8.

Шампионът на WBO Джозеф Паркър е едвам на шеста позиция, защото съумява да пласира по едвам 9,8 удара на рунд от общо 41,5 опита, което го смъква на последно място по този индикатор с едвам 23,6%-та успеваемост. Той въпреки всичко компенсира със зашита, защото получава по едвам 7.5 удара приблизително на рунд.

На седма позиция в тази въпреки всичко влиятелна ранглиста е най-хубавият български боксьор на професионалния кръг Кубрат Пулев .

Кобрата пласира по 10,9 удара приблизително на рунд от общо 39.5 опита, което прави 27.6%-та акуратност. Родния спортист има и положителни индикатори в отбрана, защото получава по 8.8 удара приблизително на рунд, което е с 8 единици по-малко от междинните равнища (16.8) измерени от CompuBox.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР