Тежка катастрофа взе три жертви. Инцидентът е станал около 5

...
Тежка катастрофа взе три жертви. Инцидентът е станал около 5
Коментари Харесай

Несъобразена скорост е вероятната причина за тежката катастрофа в Силистренско


Тежка злополука взе три жертви. Инцидентът е станал към 5 ч. сутринта наоколо до село Руйно, община Дулово.

Компания от петима души, които са пътували в автомобила, са били в заведение в село Вокил. Пътят е прав сектор, само че с един извънредно изострен завой, който водачът явно не съумява да вземе. Колата навлиза в нивите и се прекатурва най-малко 5-6 пъти. Основният въпрос, който си задават околните на починалите, а и на потърпевшите е какво ги е предиздвикало да тръгнат в противоположна посока.

Всички участници в злополуката са от дуловското село Вокил.

„ Тежко е... Беше доста неприятно да кажем на родителите им. Сигурно един час не можах да кажа на никого нищо, тъй като аз видях децата. Нищо не можем да създадем сега. Ние се чудим за какво са тръгнали в тази посока, а не са останали в селото. Тръгнали са към Руйно, Яребица. Там има един доста изострен завой. На него с повече от 40 не можете да влезете, а колата им беше на 200-250 метра в равнищата “, сподели кметът на село Вокил Ехлиман Ехлиман.

Автомобилът, ръководен от 39-годишен лидер, напуща пътното платно и се прекатурва няколко пъти. Водачът и двама мъже - на 22 година и на 30 година, умират на място.

„ Направен е оглед на местопроизшествието, почнало е досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност и телесни повреди на повече от едно лице “, заяви прокурорът Теодор Желев.

17-годишен юноша, който също е пътувал в автомобила, е настанен в реанимацията на многопрофилната болница в Силистра със строшен прешлен, ребра и голям брой контузии. Друг 20-годишен пасажер е прегледан и освободен.

„ Взети са кръвни проби както на потърпевшите, по този начин и на оживелите участници в пътно-транспортното произшествие. Тепърва ще се откри дали са били под въздействието на някакви упойващи субстанции или алкохол. Но това, което прави усещане по самия механизъм на настъпването на пътно-транспортното произшествие, това е доста евентуално поради съществуването на амбалаж от алкохол в самия автомобил. За момента повода за настъпването на ПТП-то е загубване на ръководството по всяка възможност заради несъобразена скорост “, добави Теодор Желев.

Само за последното денонощие у нас са станали 28 .

По информация на Министерство на вътрешните работи от началото на годината са станали 5000 тежки произшествия. 398 души са починали, а 6363 са ранени.

Главният прокурор Иван Гешев прикани по-рано през днешния ден в „ Туитър “ към институциите да си свършат работата и да сложат завършек на черната статистика.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР