Тежка градушка погреба голям град в Мексико под 1,5 метра

...
Тежка градушка погреба голям град в Мексико под 1,5 метра
Коментари Харесай

Мощна градушка погреба голям град в Мексико

Тежка градушка погреба огромен град в Мексико под 1,5 метра лед, оставяйки десетки водачи в капан и нанасяйки вреди на здания, оповестяват международните информационни организации.

Пътищата са били изцяло блокирани, откакто градушка и пороен дъжд " бомбардираха " Гуадалахара, столицата на щата Халиско в западната част на Мексико.

Купчините от градушка са достигнали 1,5 м на някои места, като индустриалната зона на града е измежду най-силно засегнатите региони.

Губернаторът на Халиско Енрике Алфаро Рамирес съобщи, че в никакъв случай преди не е виждал такава тежка " бомбардировка " от градушка в региона.

" Отидох там, с цел да преценява обстановката и станах очевидец на подиуми, които в никакъв случай не бях виждал до момента: струпване на градушка над един метър височина, а се питаме дали климатичните промени съществуват ", посочи Рамирес.

Някои улици са се трансформирали в реки от плаваща градушка, а няколко души е трябвало да бъдат избавени от покривите на колите им.

Много коли са претърпели вреди, откакто са били заровени под купчина градушка.

Властите твърдят, че няма жертви или ранени.

Служителите на службите за незабавно реагиране и на локалната община, с помощ от армията, са работили през нощта и сутринта, с цел да изчистят градските пътища.

Няколко поданици обявиха, че градушката е била " невиждана " за региона.

Градушката удари като нова тропическа стихия, образувала се надалеч край южното крайбрежие на Мексико.

От Националния център за ураганите на Съединени американски щати показаха, че бурята може да се преобразува в вихър, въпреки и без опасност за сушата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР