Тежка година с много политически предизвикателства – избори, кризи, чума

...
Тежка година с много политически предизвикателства – избори, кризи, чума
Коментари Харесай

Дончев: Тежка година с много предизвикателства

„ Тежка година с доста политически провокации – избори, рецесии, чума по свинете ”. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев на последното за годината държавно съвещание. На него министрите направиха доклад за постигнатите резултати, съобщи БГНЕС.

„ За поредна година нямаме изгубени европейски средства, а 80% от целия запас за новия програмен интервал е контрактуван. Освен това имаме и една от най-прозрачните системи за мониторинг ”, разяснява Дончев.

„ Процесите на икономическа промяна са основен приоритет през 2019 година, през новата 2020 година работата в тази посока продължава ”, сподели още Томислав Дончев.

„ Без подозрение основен акцент би трябвало да бъдат опитите за повишение на добавената стойност и всичко, което се създава в България ”, съобщи Дончев и означи, че образованието е водещата политика на кабинета. Според него всяко последващо държавно управление би трябвало да слага образованието преди всичко.

Външният министър Екатерина Захариева регистрира, че триумф за България е новият сектор на Мария Габриел в Европейската комисия и избирането на Кристалина Георгиева за началник на МВФ. Захариева разяснява и Brexit.

„ 130 000 българи са получили статут на уседналост във Англия, което е 90% от пребиваващите ”, заяви първият ни посланик.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР