Тежка е съдбата на самотна и болна жена от град

...
Тежка е съдбата на самотна и болна жена от град
Коментари Харесай

Марияна тежи едва 33 кг - гладува и мизерства в дома си

Тежка е ориста на самотна и болна жена от град Тервел. Марияна е на 58 години и тежи едвам 33 кг. Страда от тежка остеопороза, мизерства и гладува в дома си.

За историята ѝ споделя Петър Николов. Той е посетил Марияна в дома ѝ, с цел да ѝ занесе храна. Мъжът приканва хората, живеещи наоколо, да спомагат. Той моли, който има опция да проветри жилището ѝ, което е мухлясало, както и да я изведе на въздух. Петър е оставил телефон за връзка с дамата. Нуждае се от хранителни артикули съгласно режима ѝ на хранене.

Вижте какво написа той:

„ Представям ви Марияна. На 58 години, тежаща 33 кг. Забравена. Самотна. Изоставена на 6-тия етаж на жилищен блок в гр. Тервел. Марияна ме потърси на страницата ми. Не беше яла с дни. Още мисля за това. В неделя й занесох чорба. Мира не ми даваше, че до момента в който мога да хапвам каквото желая, човек, който ме е помолил, гладува, а куриерът " объркал пратката " не демонстрира никаква емпатия, че става дума за болен човек, " бил затворил ". Вчера тя ми писа да ми благодари, че откакто получи пратката си с храни, е щастлива, че всеки ден хапва… по една филийка с лютеничка. Марияна е с тежка остепороза. Не е излизала от вкъщи си с месеци. Защото няма кой да я изведе. Няма ТЕЛК, тъй като няма кой да я заведе на доктор. Прехранва се с варени картофи и елементарни бисквити. Не може да работи, да готви, да чисти, тъй като е с проходилка, костите й се чупят. Ще се грижа за Марияна, само че апелирам ви, в случай че има хора наоколо, изведете Марияна на въздух, сгответе й една чорба, проветрете мухлясалото жилище. Защото тя не може сама. Защото е пандизчия в личния си дом и тяло. Марияна назовава леглото си ковчег. Когато затворих вратата и си потеглих, пред асансьора, чух по какъв начин вие от болежка сред тези стени. Затова, в случай че има Хора наоколо, апелирам да й оказват помощ. Филия с лютеничка, добра дума, прегръдка, усмивка… Много имаме, а какъв брой даваме... Много малко би трябвало. Обещавам тези дни да излъча и видео с Марияна, само че си признавам, че вътрешно още преправям и се пробвам да си обясня протичащото се и се запитвам какви сме в действителност ние хората, положителни или неприятни и за какво по този начин сме се изгубили в света на материалното и виртуалното, за какво сме по този начин самовлюбени, нарцистични, жестоки, безмилостни, безразлични, безлични, устремени единствено в трупане на пари, на власт, да мъстим, да вредим...Защо...?!? А и очевидно интернетът ми, там където съм и всички преяждат на шведската маса, е слаб с цел да изрази мощното обръщение на нейните думи. Телефон за връзка с Марияна - 0899091242. “

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР