Тежък удар от един от най-лоялните си акционери претърпя финтех

...
Тежък удар от един от най-лоялните си акционери претърпя финтех
Коментари Харесай

Revolut загуби $15 милиарда от пазарната си стойност

Тежък удар от един от най-лоялните си акционери претърпя финтех компанията Revolut - мениджърът на активи Schroders оцени съвсем на половина по-ниско цената на инвестицията в компанията по отношение на предходния си разбор. Обърнато в пари, това срина пазарната стойност на финансовата платформа с към 15 милиарда $, написа " Таймс ".

Контекст : Revolut стартира пътя си като приложение за интернационалните финансови прехвърляния, само че от няколко години се развива и на други пазари, като към този момент има банков лиценз, предлага покупка и продажба на криптовалути, акции и така нататък
 Приходите на Revolut от криптовалути пресъхват
Приходите на Revolut от криптовалути пресъхват

Нестабилният крипто пазар води до внезапен спад

Revolut имат към 6000 чиновници по света и се хвалят с 28 млн. клиенти. При набирането на капитал през 2021 година компанията беше оценена на 33 милиарда $.
 Revolut разгласи първата си годишна облага
Revolut (най-накрая) излезе на облага

Приходите са се утроили за единствено 12 месеца

В същото време, тя срещна усложнения при приемането на банков лиценз във Англия, а външният ѝ инспектор BDO наскоро обществено изрази опасенията си във връзка с вътрешните ѝ процедури.
 Одиторът на Revolut се съмнява в резултатите на компанията
Одиторът на Revolut се съмнява в резултатите на компанията

Финтех платформата разгласи първата си годишна облага в появилите се чак на 1 март резултати за 2021 година

Не оказва помощ изцяло недобрата обстановка както във финтех, по този начин и в цялостната софтуерна сфера - достъпът до на ниска цена финансиране към този момент е по-ограничен, а и потребителите са по-внимателни поради опасенията от криза.

Какво се случи : По информация на " Таймс " вътрешен разбор в Schroders е довел до по-консервативна оценка на финтех активите, ръководени от компанията. Тя е на специалисти, които са самостоятелни от екипа, който по-рано е избирал къде да се вършат вложенията.

Така съгласно новата оценка инвестицията на Schroders в Revolut към този момент е в размер на 5,44 млн. паунда, а не 10,16 млн.
 Швейцарски милиардер с финтех бизнес стана най-богатият софтуерен бизнесмен в Европа
Швейцарски милиардер с финтех бизнес стана най-богатият софтуерен бизнесмен в Европа

Компанията му е с пазарна капитализация от 40 милиарда $

От друга страна : Все отново в компанията резервират упованието си за по-скоро положително развиване, написа английската медия. Според неин източник в Revolut може и фактически да има загуба на пазарна стойност по отношение на пика на финтех ентусиазма през 2021 година, само че компанията въпреки всичко стабилно покачва приходите си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР