Технологията за разпознаване на лицата, използвана в OnePlus 6, лесно

...
Технологията за разпознаване на лицата, използвана в OnePlus 6, лесно
Коментари Харесай

OnePlus счита за нормално отключването на OnePlus 6 с помощта на снимка

Технологията за различаване на лицата, употребена в OnePlus 6, елементарно може да бъде заблудена, макар употребяваните комплицирани логаритми.
Да си напомним, че притежател на OnePlus 6 с прякор @rikvdujin, сподели по какъв начин става това, публикувайки видео в своята Twitter страница.

Според клипа, употребявано е разпечатано изображение на лицето на @rikvdujin, благодарение на което смарт телефонът се отключва. Телефонът OnePlus 6 бързо се отключва, макар много некачественото и даже чернобяло изображение на лицето на потребителя. Смартфонът очевидно не може да разграничи дали това е фотография или самият консуматор.



Специалистите на известния портал phoneArena, които в действителност разпространиха този забавен факт, се обърнаха за пояснение към OnePlus. Отговорът е много забавен:

„Технологията Face Unlock бе основана най-вече за улеснение на потребителите. Ние сме взели нужните ограничения за отбрана, само че сме оставили скенера за пръстови отпечатъци и опцията за въвеждането на PIN код. Препоръчваме потреблението точно на тях. Това е и повода да не разгадаем потреблението на Face Unlock при разплащане и при потвърждаването на банкови интервенции. Ние непрестанно работим върху подобряването на всичките наши технологии, в това число и Face Unlock„.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР