Технологиите за производство на украинските военни двигатели може да са

...
Технологиите за производство на украинските военни двигатели може да са
Коментари Харесай

Резил! Шефът на „Южмаш“ разказа на шегаджии как са предали ракетни технологии на Северна Корея

Технологиите за произвеждане на украинските военни мотори може да са попаднали в Северна Корея през Китай, написа Вести ру. За това схванаха съветските шегаджии Владимир Кузнецов (Вован) и Алексей Столяров (Лексус), които са се свързали с генералния шеф на украинския цех „ Южмаш “  Сергей Войт от името на секретаря на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Александър Турчинов. Лексус и Вован са настояли да се показа информация за вероятни приключвания на технологии в Пхенян. „ Нашето Конструкторско бюро работи с Корея над 14 години, а с Китай – над 20. Какво вършат там те? Не знам. До нас информация не доближава. Може би, някак си през Китай е могла да отиде, по този начин си мисля. Това са мои догатки, по какъв начин е могла да попадне там “, споделя Войт.

По-рано и. д. ръководител на държавната галактическа организация на Украйна Юрий Радченко съобщи, че Русия може да е извадила от своите ракети украински мотори, с цел да ги съобщи на Северна Корея.

Изданието The New York Times, базирайки се на отчет на специалисти от Международния институт за стратегически проучвания писа, че сполучливите тествания на трансконтинентални балистични ракети на Северна Корея са станали вероятни с помощта на мощни ракетни мотори, закупени, евентуално, от украинския цех „ Южмаш “.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР