Технологиите за имплантиране на хора скоро ще се превърнат в

...
Технологиите за имплантиране на хора скоро ще се превърнат в
Коментари Харесай

Има сериозни причини за поставяне на микрочипове на децата: WEF

Технологиите за имплантиране на хора скоро ще се трансфорат в стока, се споделя в блог обява, оповестена на уеб страницата на Световния стопански конгрес предходната седмица, в която се твърди, че има " солидни и рационални " аргументи за слагането на микрочипове на деца с устройства за следене на местоположението.

Авторът, вицепрезидентът по научноизследователска и развойна активност на Междууниверситетския център по микроелектроника (IMEC) Катлийн Филипс, твърди, че технологията за добавена действителност " има способността да трансформира обществото и самостоятелния живот " и макар че звучи " ужасно ", ще претърпи същата " естествена еволюция " като технологиите за носене.

" Слуховите апарати или очилата към този момент не са стигма. Те са аксесоари и даже се смятат за фешън детайл. По същия метод имплантите ще се трансфорат в стока ", написа тя.

Филипс счита, че разширеното общество е повече или по-малко неизбежно и че същинският въпрос е по какъв начин ще бъде контролирано. " Ограниченията за имплантите ще се дефинират по-скоро от етични причини, в сравнение с от научния потенциал. "

Като образец за сходно " етично " контролиране създателят показва въпроса дали на децата би трябвало да се вграждат микрочипове. " Има съществени, рационални аргументи за това, като да вземем за пример сигурността ", написа тя.

Що се отнася до това кой ще следи за етиката при потреблението на такива технологии, Филпис декларира:

" Всеобхватни или самостоятелни институции би трябвало да насочват политиците и откривателите в обществото на добавената действителност във връзка с това какво би трябвало и какво не би трябвало да се прави, както и да оказват помощ за построяването на етична рамка за публичните аспекти на технологията на добавената действителност ", написа тя.

 

Филипс дава образци за такова контролиране, като показва Съвета на Европа, който неотдавна започва стратегически проект за деяние по въпросите, свързани с използването на невротехнологиите, както и Института " Ратенау ", учреден от нидерландското държавно управление, който прави оценка въздействието на технологиите върху живота ни.

Междувременно ръководителят на Световния стопански конгрес Клаус Шваб към този момент изрече съмнение, че скоро ще настъпи по този начин наречената " четвърта индустриална гражданска война ", която ще " докара до обединение на нашата физическа, цифрова и биологична еднаквост ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР