Технологиите правят по-лесно от всякога хората да увеличават приходите си

...
Технологиите правят по-лесно от всякога хората да увеличават приходите си
Коментари Харесай

Държавите, в които доходите на фрийлансърите растат най-много

Технологиите вършат по-лесно от всеки път хората да усилват приходите си със странични действия. Към момента американците се възползват най-вече от това, само че към този момент и младите фрийлансъри в Азия ги настигат, написа CNBC.

Това е съгласно нов отчет от платформата за цифрови заплащания Payoneer, който показва най-бързо разрастващите се пазари в света за хора работещи на свободна процедура.

В Америка този вид пазар отбелязва максимален растеж през 2019 година, като приходите на фрийлансърите са се повишили със 78% на годишна база, съгласно Global Gig-Economy Index. Проучването е извършено измежду 300 000 души, които работят на свободна процедура в мрежата на Payoneer.

Най-голямата стопанска система в света е последвана от Англия и Бразилия, които през последната година означават растеж в приходите на фрийлансърите надлежно с 59% и 48%. Въпреки това Азия записва максимален районен напредък, като там приходите са нарастнали със 138% в четири страни.

Ето го и листата с най-хубавите пазари за фрийлансъри за 2019 година, основан на годишния растеж на приходите:

1. Съединени американски щати - 78%

2. Обединено кралство - 59%

3. Бразилия - 48%

4. Пакистан - 47%

5. Украйна - 36%

6. Филипини - 35%

7. Индия - 29%

8. Бангладеш - 27%

9. Русия - 20%

10. Сърбия - 19%

Увеличаването на приходите през последната година се дължи частично на усъвършенстваните разбирания за жизнеспособността на сходна работа на свободна процедура, съгласно Иън Макникъл, вицепрезидент и районен началник за Америка в Payoneer.

" Виждаме от ден на ден експерти, които напущат работата си, с цел да се причислят към този вид пазар (т.нар. гиг икономика) ", споделя той.

Иън прибавя, че " Независимо дали става въпрос за гъвкавите часове, неналичието на управител, който ви гледа през рамо или желанието да изградите собствен личен бизнес, хората към този момент не изпитват потребност да бъдат обвързани със своите офиси. "

Интересно е обаче, че до момента в който " гиг стопанската система " притегля експерти от всички възрасти в Съединени американски щати, на други пазари към нея се насочват по-младите генерации, които са по-технологично настроени и които не са били толкоз част от формалните работни структури. Например в Пакистан, работещите на свободна процедура, по-млади от 35 година, са генерирали 77% от приходите, което главно се дължи на усъвършенстваното софтуерно обучение през последните години.

Като цяло служащите на възраст от 35 до 44 години са извлекли максимума от работата на свободна процедура, съгласно Payoneer. Те са съдействали за 32% от международните облаги на свободна процедура през миналата година, макар че съставляват единствено 23% от фрийлансърите по света.

Междувременно хората от 18 до 35 години съставляват най-голямата част от 64%, само че приходите им са относително по-ниски.

Част от аргументите за това са нарасналите равнища на опит и развитите мрежи измежду по-утвърдените експерти, се отбелязва в отчета.

Въпреки това, за по-младите хора, искащи да се открият на този вид пазар, има редица техники, с които могат да се откроят, съгласно Kариса Миклусак - изпълнителен шеф на платформата за набиране на хора, на база уменията им Tilr.

Нейните рекомендации са:

- маркирайте умения, освен заглавия на минали длъжности

- включете референции от минали работодатели и контакти

- използвайте вашата професионална мрежа, да вземем за пример LinkedIn, с цел да маркетирате услугите си /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР