Технологии Apple представи iOS 14 и собствени процесори за Mac

...
Технологии Apple представи iOS 14 и собствени процесори за Mac
Коментари Харесай

Apple представи iOS 14 и собствени процесори за Mac

Технологии Apple показа iOS 14 и лични процесори за Mac Компютрите с новите процесори ще могат да употребяват и приложенията за iOS  Мартин Дешев 23 юни 2020, 06:10  Apple показа iOS 14 и лични процесори за Mac Източник: Apple
ъпреки пандемията, Apple резервира обичайна си годишна конференция WWDC. Компанията реши да я организира онлайн, като по този начин резервира и представянето на новите си артикули и проекти за годината. А този път те са много амбициозни.

Европейски Съюз стартира две антимонополни инспекции на Apple

Apple разгласи, че ще премине към потреблението на процесори лична разработка в компютрите и преносимите компютри от серията Mac. Това ще стане посредством равномерен временен развой, който ще продължи към две години. Другата огромна оригиналност е представянето и на iOS 14.

Как да използваме iPhone като лупа

Apple пуска "важни ъпдейти за сигурността " на iOS и watchOS

Първо за компютрите. Apple разгласи, че това е "исторически ден за Mac ". Компанията ще предложи първия Mac компютър със личен процесор по-късно тази година. Процесорите са с ARM архитектура, която е известна и за мобилните устройства. Те са създадени и усъвършенствани от Apple.

Благодарение на тях, Mac компютрите ще могат да употребяват освен приложения за тях, само че и приложения за iOS. Компанията счита, че преходът ще завърши за към две години.

Apple прецизира още, че това не значи завършек на потреблението на процесорите на Intel. Компанията споделя, че ще продължи да поддържа тези устройства, като ще пуска и версии на операционната система macOS за Intel-базирани Mac-ове "за години напред ". Освен това към момента работи и по нови модели на Mac с Intel процесори. Въпреки това се чака, че след края на преходния интервал, всички Mac модели, които Apple продава, ще са единствено със лични процесори.

Хакери съумяха да отключат всички модели на iPhone

Apple показа новата версия на евтиния iPhone SE

За да улесни прехода, Apple пуска и нова версия на macOS - Big Sur. Тя ще разполага и с доста повече детайли за програмистите, с цел да улесни прехода на основаването и преработката на приложенията за новата платформа по-лесно. Освен това Apple възнамерява да сътвори и "семейство от процесори " за Mac. Компанията има упоритостта те да дават водещи за цялата промишленост продуктивност и резултатност, в това число и за игри, изкуствен интелект и други Освен това ще се съдаде и единна архитектура сред всички артикули на Apple, което ще улесни тяхното взаимодйствие, споделя компанията.

Не забравяме и iOS

Apple показа и новото 14-то потомство на мобилната платформа iOS. То също идва с доста промени, в това число нещо дълго чакано от години - опцията да се употребяват уиджети на началния екран. Те ще показват информация от определени от потребителя приложения и той ще може да взаимодейства с тях, тъкмо както при Android.

Apple е доразвила концепцията посредством възмжоност за образуване на уиджетите в разнообразни категории. Освен това функционалността Smart Stack ще може да разпознава избрани улсовия, въз основата на които автоматизирано да извежда на предно място съответен уиджет. Тези условия може да са местонахождение, час, активност с устройството и други

iOS 14 получава и функционалността App Library. Чрез нея системата ще може автоматизирано да провежда приложенията в устройството по катеогрии в папки. Така потребителят по-бързо и елементарно ще може да открива това, което му би трябвало.

Как да създадем бекъп на iPhone

Подготвят се и други новости, като поддръжка на Picture-in-Picture - опция за потребителите да гледат видео или да организират видеоразговор до момента в който употребяват друго приложение.

App Clips пък ще разрешава на потребителите да употребяват и извикват на напред във времето единствено съответна функционалност от приложение. Например посредством сканиране на QR код, да се извърши деяние като наемане на скутер или заплащане.

Apple приготвя и доста други промени за iOS 14. Както постоянно, платформата ще дебютира дружно с новия iPhone през септември. Малко по-късно ще си проправи път и към по-старите модели. iOS 14 ще се предлага за всички модели на iPhone от 6s и нагоре.

Apple с нов връх - доближи цена от 1,5 трлн. $

Тим Кук: Трябва да създадем по-добър свят за всички

Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Apple iOS програмен продукт iPhone хардуер процесор Mac
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР