Технологичният гигант Meta Platforms се готви да проведе нов кръг

...
Технологичният гигант Meta Platforms се готви да проведе нов кръг
Коментари Харесай

Meta съкращава още 4 хиляди работни места

Технологичният колос Meta Platforms се готви да организира нов кръг от съкращения на личния състав, оповестява новинарският интернет уебсайт Vox, базирайки се на няколко източника, осведомени с въпроса, предава БНР.

 

Във вътрешнофирмена записка, оповестена на таблото за известия на Meta във вторник вечерта и забелязана от Vox, компанията показва пред своите чиновниците, че съкращенията ще стартират в сряда и ще обиден необятен кръг от механически екипи, в това число тези, работещи във Фейсбук, Instagram, Reality Labs и WhatsApp.

 

Говорител на Meta удостовери, че известието е изпратена до чиновниците, само че отхвърли да разяснява повече детайлности. Съкращенията може да са от порядъка на 4000 работни места, сподели един от източниците на Vox.

 

Това е в допълнение към съкратените 11 хиляди чиновници през ноември 2021 година и съкращенията на 10 000 работни места, оповестени от изпълнителния шеф на Meta Марк Зукърбърг през март 2022 година

 

Трябва да се има поради, че в края на предходната година Meta имаше към 86 000 чиновници по целия свят.

 

" Това ще бъде сложен миг, защото се сбогуваме с другари и сътрудници, които са съдействали толкоз доста за Meta ", означи Лори Голер, отговарящ в Meta за връзката сред управлението и личния състав.

 

Служителите на Meta в Северна Америка ще бъдат известени за съкращенията по имейл сред 04.00 и 05.00 часа сутринта тихоокеанско време в сряда сутринта, съгласно бележката на Голер. Извън Северна Америка периодите ще варират в обособените страни, като някои страни няма да бъдат наранени от новата вълна съкращения.

 

По-рано Зукърбърг сподели, че съкращенията през април ще обиден софтуерните отдели, до момента в който различен плануван кръг от съкращения през май ще се отрази на бизнес страна на компанията. Продължаващите съкращения в Meta са част от проектите на основния изпълнителен шеф Марк Зукърбърг, че 2023 година ще се трансформира в " година на успеваемост ".

 

Съкращенията са увещание, че след съвсем две десетилетия на съвсем непрестанен напредък огромните софтуерни компании като Meta в този момент минават през натоварен интервал на съкращения и на ограничения за стягане на разноските. Силициевата котловина като цяло минава през стопански спад, който фрапантно промени това, което в миналото се смяташе за работна просвета на свободно харчене. Отдавна отминаха дните на неограничени бонуси, пътувания и непрестанно наемане на нов личен състав.

 

И през миналата година съвсем всяка огромна софтуерна компания имаше кръгове от съкращения, като в Meta те бяха изключително мъчителни. " Това ще бъде мъчно и няма метод да се заобиколи това ", написа Зукърбърг в обява във Фейсбук от предишния месец.

 

" През идващите няколко месеца водачите на организациите ще разгласят проекти за преструктуриране, ориентирани към изглаждане на нашите организации, анулация на планове с по-нисък приоритет и понижаване на равнищата на наемане ". Следващият кръг от уволнения в Meta демонстрира, че това не е краят на софтуерните съкращения, а единствено началото на идната сходна вълна.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР