Техническият университет-София отменя присъствените учебни занятия от утре, 10 март,

...
Техническият университет-София отменя присъствените учебни занятия от утре, 10 март,
Коментари Харесай

ТУ-София отменя учебните занятия от утре до 15 март

Техническият университет-София анулира присъствените образователни занятия от на следващия ден, 10 март, до 15 март 2020 година в това число, като се изключи към този момент плануваните държавни изпити, отбрани на дипломни работи и обществени отбрани на дисертации, в случаите, когато е невероятно да бъдат отсрочени, оповестяват от пресслужбата на образователното заведение.

Заповедта на ректора - проф. Иван Кралов, включва и образователните занятия в Технологичното учебно заведение по електронни системи в София и Професионалната гимназия по компютърни системи и технологии в гр. Правец.

Разпореждането за анулация на образователните занятия е на съображение заповед на министъра на опазването на здравето, за ограничение на заплахата от разпространяване на COVID-19 (коронавирус), както и по отношение на решение на Академичния съвет на Техническия университет-София от 9 март т.г.

Удължават грипната почивка в Пловдив

Пропуснатите занятия ще бъдат отработени след възобновяването им и актуализация на графика на образователния развой.

Преустановят се всички всеобщи мероприятия, провеждани в ТУ-София, в това число конференции, полемики, обществени лекции, представления, културни събития, спортни прояви, както и препоръки и събрания на всички звена. Събитията, чието отсрочване е невероятно, се организират след документално координиране с ректорското управление. Препоръчва се отлагането на плануваните всеобщи мероприятия за период, не по-ранен от края на април.

Наред с това обаче продължава онлайн приемането на заявки за явяване на изпити в кандидатстудентските сесии.

Продължава кандидатстудентската акция по оповестения график, в случай че епидемиологичната обстановка и рекомендациите на Националния действен щаб не наложат смяна, показват от ТУ-София.
В заповедта на ректора се предлага 14-дневен карантинен интервал на всички завръщащи се от чужбина членове на университетския състав, чиновници, докторанти и студенти, както и на идващите от чужбина задгранични преподаватели, откриватели и студенти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР