Технически проблем вероятно е причина за катастрофата в Айтос късно

...
Технически проблем вероятно е причина за катастрофата в Айтос късно
Коментари Харесай

Технически проблем е вероятната причина за катастрофата край Айтос

Технически проблем евентуално е причина за злополуката в Айтос късно нощес. Инцидентът сред ТИР и лек автомобил лиши живота на татко и двете му деца. Трима души са потърпевши, измежду тях юноша на 17-години, който е в болница с заплаха за живота.

В момента тече акция по издърпването на ТИР-А от местопроизшествието. В лекия автомобил, ударен от ТИР-а са пътували семейство с две деца бащата, момиченце на 5 години и 8-годишният й брат за съжаления умират на място. Майка им оцелява и е отказала хоспитализация.

При челния конфликт двете транспортни средства се прекатурват в дребен парк край пътя. От удара лекият автомобил, в който е пътувало фамилията, се е сцепил на две.

" Това е задната врата на камиона. Вратата е изхвърчала и е паднала тук. Не е съумяла да влезе във вътрешността. Жиците са я спрели може би ", изясни Енчо Стоянов, очевидец на случая.

Инцидентът се е случил единствено на метри от лунапарк, поради късния час обаче е нямало деца.

Пострадал е тежко 17-годишен юноша, който сега на случая се разхождал край парка. Бори се за живота си в бургаската болница. Фатме от Айтос е седяла на скамейка в парка единствено 15 минути преди злополуката.

След първичния оглед на полицията стана ясно, че техническа нередовност и причина за злополуката. Отказали спирачките на ТИР-а.

" Както виждате е доста комплицирана обстановката. Назначени са към този момент задоволително на брой експертизи, които ще ни дадат отговори на въпросите по какъв начин е станало, каква е скоростта, имало ли е претоварване ", изясни ст. комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР-Бургас.

Чакат се и резултатите от тестът за химичен разбор на 36-годишния лидер на ТИР-а, с цел да се обясни дали е карал под влияние на алкохол или опиати. Към момента той е в болничното заведение с голям брой контузии по цялото тяло, само че вън от заплаха за живота. Това е вторият тежък случай, породен от ТИР на тази улица в Айтос за последната година.

" Изключително стръмен е наклона, Агенция инфраструктура предния път вършиха оглед на целия път. Имаха желанието да подхващат някакви ограничения, само че към сегашния миг няма такива и ето още веднъж сме очевидци на извънредно тежък случай ", сподели Васил Едрев, кмет на Община Айтос.

" Ето то си проличава какъв брой е рисково. Много е рисково, изключително тази пешеходна пътека. Може да се направи тук светофарна уредба, която да предизвести водачите. Но при една такава обстановката то всичко е излязло отвън надзор. По-скоро контролът би трябвало да е по-нагоре ", счита Иван Вълчев, гражданин на града.

Според локалните е добра концепция да бъде построено кръгово кръстовище, което да убива скоростта.

Днешният ден е разгласен за погребален в Айтос в памет на жертвите от злополуката.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР