Технически проблем на Лондонската фондова борса спря в петък търговията

...
Технически проблем на Лондонската фондова борса спря в петък търговията
Коментари Харесай

Лондонската фондова борса претърпя най-дългото спиране на работа през последните 8 години

Технически проблем на Лондонската фондова борса спря в петък търговията на водещите английски компании, известни като "сини чипове " за цялостен час и 40 минути, като това е най-дългото сходно наложително спиране на работата от 8 години насам.

Неясен механически проблем попречи на фирмите, влизащи във фондовите показатели FTSE 100 и FTSE 250, да стартират да се търгуват на LSE до 9:40 ч. локално време (до 11:40ч. българско време). На този стадий от London Stock Exchange към момента не са описали зародилия проблем, попречил на естествената търговия, съобщи БНР.

Това е второто сходно спиране на търговията на LSE за последните 14 месеца и е реалност, откакто неотдавна Лондонската фондова борса насочи оферта на стойност 27 милиарда $ за закупуването на компанията Refinitiv, която е водещ снабдител на финансови данни и инфраструктура. Другите тържища на LSE, в това число AIM и Borsa Italiana, отвориха безпроблемно. Въпреки това акциите на LSE нараства с 1,25% на фона на днешното положително показване на тържищата по целия свят след трагичните спадове през миналите дни на търговия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР