Технически дефект е причината за декора на Леденото кралство в

...
Технически дефект е причината за декора на Леденото кралство в
Коментари Харесай

Леденото кралство в Русе: Каква е причината за замръзналия парк

Технически недостатък е повода за декора на " Леденото кралство " в градската градина на Русе. Минусовите температури резервираха атрактивните фигури, образували се през вчерашния ден върху дърветата и храстите, само че пък тормозиха русенци, че ледената обвивка може да унищожи растителността.

Заради ниските температури част от поливната система се е задействала простъпка - автоматизираните пръскачки са се присъединили и са блокирали.

И по този начин водата, обляла дърветата, храстите и цветята, замръзнала в причудливи форми. И към този момент втори ден русенци с любознание ги оглеждат, снимат се, само че и се тревожат.

" Борчетата са си привикнали на студове. Технически проблем, който се трансформира в атракция. Забавляваме се, вършим си фотоси ".

Ледената хубост е обхванала 3 типа шубраци и смърчове, устойчиви на мраз. И съгласно експертите от Община Русе за тях няма заплаха от измръзване.

" Те устоят на зимните условия. А както знаем в Русе е имало доста по-тежки зими, с доста по-ниски температури. В момента е спряла вегетацията от дълго време. Няма сокотечение, няма дишане, няма фотосинтеза. Моето мнение е, че няма да има съществени последици за растителността ", съобщи Марин Койнов, ландшафтен проектант към Оперативна програма " Паркстрой " - Русе.

От общината обаче приканват жителите да не се пробват да чистят леда от растенията, тъй като по този начин могат да ги наранят. Вече има отчупени клончета от тях.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР