Техническа неизправност с една от машините беляза вота в русенско.

...
Техническа неизправност с една от машините беляза вота в русенско.
Коментари Харесай

Ниска избирателна активност в русенския квартал Селеметя

Техническа нередовност с една от машините беляза вота в русенско. Заради проблем с четеца в секция в Глоджево гласоподавателите гласоподават с хартиени бюлетини. А в една от махалите в Русе и през днешния ден изборната интензивност е рекордно ниска.

Секцията е 52-ра, която през днешния ден с часове остана празна. До момента са дали своят вот единствено 41 души от близо 900 гласоподаватели. Една от аргументите доста от гласоподавателите да бойкотират вота е полицейската акция за търговия с избор в този квартал, при която бяха арестувани двама души. Но се оказва и че доста от хората, които попадат в изборните описи, са напуснали страната.

Иван Симеонов първи се престраши да се изправи пред машината. А гласуването му стартира с молитва. Продължи с опит за пропаганда за един от претендентите за президент, само че беше предизвестен от членовете на комисията.

" Те са всеобщо необразовани и изпитват усложнение с гласуването с машината ", сподели Милена Неделчева – ръководител на СИК.

Много от хората в квартал " Селеметя " се заканиха още веднъж да останат у дома през днешния ден.

Оказва се, че доста от гласоподавателите, които попадат в изборните описи са се изнесли в чужбина.

" Доста от тях обитават в чужбина, само че те не са регистрирани там. Те са приходящи, идват си, отиват и по този начин. ", споделя Неделчева.

На вота предходната неделя от близо 900 гласоподаватели по лист, са дали своят вот единствено 59.

Репортер: Даниела Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР