Техеран заяви, че е помогнал за освобождаването вчера на 10

...
Техеран заяви, че е помогнал за освобождаването вчера на 10
Коментари Харесай

Иран заяви, че е помогнал за освобождаването на тайландци, взети за заложници от Хамас

Техеран съобщи, че е оказал помощ за освобождението през вчерашния ден на 10 тайландски заложници от Ивицата Газа, като е дал лист с имената им на палестинската формация " Хамас " по искане на тайландското външно министерство и ръководителя на тайландския парламент. Това съобщи Ройтерс, като цитира изказване на посолството на Иран в Тайланд.

" Искането беше признато от " Хамас " и 10 тайландски заложници бяха освободени след примирието ", се споделя в посланието, оповестено в обществените медии.

" От самото начало предоставихме описи на всички ", в това число Катар, Египет, Израел и Иран, заяви представител на тайландското външно министерство, като означи, че тези " разнообразни фактори биха имали друго въздействие върху " Хамас ".

Група от тайландски мюсюлмански политици посетиха Техеран през октомври и се срещнаха с представители на " Хамас ". Тайландският външен министър Парнпри Бахидха-Нукара, от своя страна, водеше договаряния за освобождението на тайландците в Кайро и Доха.

Тайландското държавно управление споделя, че 20 негови жители към момента са в ръцете на " Хамас ", напомня Ройтерс.

Четирима от освободените през вчерашния ден 10 тайландци не са били в листата с отвлечени лица, отбелязва Асошиейтед прес.

В Израел работят към 30 000 тайландци, най-вече в селскостопанския бранш.

Източник: Българска телеграфна агенция

Снимка: БТА
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР