Техеран излезе с предложение за създаване на международна валута за

...
Техеран излезе с предложение за създаване на международна валута за
Коментари Харесай

Русия, Китай, Индия и Иран могат да създадат нова валута, но с една особеност

Техеран излезе с предложение за основаване на интернационална валута за разплащания сред Русия, Пакистан, Индия, Китай, Иран и други страни, които са членки на Шанхайската организация за съдействие.

Въвеждането на валутата по-специално ще способства за по-пълно откриване на икономическия капацитет на ШОС и Русия ще играе забележителна роля в това.

Москва може вероятно да трансформира тази организация (която в действителност е Евразийския съюз) в политическа конструкция като Съюзната страна на Русия и Беларус. В същото време икономическото съдействие би трябвало да се развива интензивно в границите на ШОС.

Във връзка с това въвеждането на нова валута е от изгода за Русия, защото може да бъде обвързана с главните експортни артикули на Руската федерация. Освен това е евентуално тя да бъде обвързана с националните валути на страните членки на организацията, главната от които е съветската рубла, което ще я ускори.

Междувременно главната характерност на новата валута ще бъде, че тя ще бъде предопределена особено за интернационална търговия и няма да замества националните. В противоположен случай това може да носи опасности за икономическата сигурност на членовете на ШОС.

В същото време е значимо да се означи, че наред с Русия една от главните функции в ШОС играе Китай, който се стреми да разшири ролята на юана в районната търговия. Това може да се трансформира в известна спънка по пътя към използването на тази иновация.

Основното влияние, което новата валута може да окаже върху районната и интернационалната търговия, е мъчителен удар върху доминирането на $. Страните от ШОС съставляват към 40 % от международното население.

В бъдеще към организацията могат да се причислят и други страни: Виетнам, Шри Ланка, Катар, Турция, Саудитска Арабия и други Темповете на напредък на стопанските системи от този район приблизително са доста по-високи от междинните за света.

Заедно с това предлаганата от Техеран валута може да се трансформира в аналог на преводната рубла - първата безкасова интернационална валута. В момента тя е в положение да извърши ролята на цифрова валута.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР